O nama

Malo o povijesti

Dana 19. listopada 1933. osnivač Président-a napustio je posao i otvorio radnju kao otkupljivač mlijeka i sira u Lavalu, u Francuskoj. Već prvoga dana skupio je 34 litre mlijeka, od kojeg je napravio 17 camemberta pod markom Le Petit lavallois.

Godine 1947. prelazi u “modernu” mljekaru u ulici du Moulin u Lavalu, gdje proizvodi Camembert sir i maslac. Ubrzo je postao stručnjak u proizvodnji maslaca najbolje kvalitete.

Godine 1950. tvrtka ima 30-ak zaposlenika te prikuplja više od 10.000 litara mlijeka dnevno.

Nažalost, osnivač je iznenada umro 1955. godine, a njegov 27-godišnji sin preuzeo je vodstvo. Ne samo da je bio iznimno dobar proizvođač sira, već je imao i neobičan smisao za poslovnu komunikaciju i komunikaciju o proizvodima.

Njegov najpoznatiji sir bio je Camembert “Le Voyageur”, no svi su njegovi proizvodi imali izvrsnu reputaciju i osvajali brojne nagrade.

Podrijetlo Presidenta

Président je nastao 1968. godine i priča je sve samo ne obična.Ispričat ćemo vam je!

Početkom siječnja sin osnivača ugostio je svoje zaposlenike za Novu godinu. Razgovor se vodio oko novo razvijenog sira Camembert napravljenog od pasteriziranog mlijeka, koji su usavršili proizvođači sira.

U jednom trenutku sin osnivača zgrabio je kutiju vrhunskog viskija koji je bio poslužen na večeri i uzviknuo svojoj publici: “Ovo je upravo ono što nam treba, etiketa s ekskluzivnim brendom, s upečatljivim elementima: zlatnom i crnom.”

Budući da proizvodimo u Mayenneu za tržišta Normandije i Bretona, moramo na ambalažu staviti grbove triju regija. Što se tiče brenda, Francuska je zemlja predsjednika, ovdje je svatko predsjednik nečega! Ribarsko udruženje, igrača kluba boćanja ili udruženje ratnih veterana..

Provjerite je li ovaj zaštitni znak već registriran.“ Sastanak se nastavlja i provjerava se je li zaštitni znak već registriran.

 Četiri dana kasnije, rođena je prva Président etiketa!