Rolice od patlidžana i cheddara


Vrijeme pripreme : ~ 45 minuta

ZAHTJEVNOST PRIPREME
Sastojci
- 2 veća patlidžana
- 100 g President cheddara
- 400 g konzervirane sjeckane rajčice
- 50 g krušnih mrvica
- 1 jaje
- 1 režanj češnjaka
- 1 žlica maslinova ulja
- 5-6 listića svježeg bosiljka
- Prstohvat soli
- Dodatno: 100 g President cheddara za posipanje
- 2 veća patlidžana
- 100 g President cheddara
- 400 g konzervirane sjeckane rajčice
- 50 g krušnih mrvica
- 1 jaje
- 1 režanj češnjaka
- 1 žlica maslinova ulja
- 5-6 listića svježeg bosiljka
- Prstohvat soli
- Dodatno: 100 g President cheddara za posipanje
Priprema
Korak 1
Pripremite sve sastojke.
Korak 2
Patlidžane operite, posušite pa narežite na tanke ploške. Svaku plošku posolite, složite ih na tanjur i pustite da odstoje oko 10 minuta.
Korak 3
Pripremite nadjev: u zdjeli izmiješajte konzerviranu sjeckanu rajčicu, krušne mrvice, 100 g sitno ribanog cheddara, protisnuti češnjak, jaje, sitno sjeckani bosiljak, maslinovo ulje i sol. Pustite da nadjev odstoji dok pečete patlidžane (ostavite ga na sobnoj temperaturi).
Korak 4
Ploške patlidžana ocijedite (obložite ih kuhinjskim papirnatim ubrusima pa rukama pritišćite da papir upije tekućinu) te ih potom lagano premažite maslinovim uljem.
Korak 5
Dobro zagrijte grill-tavu, premažite je maslinovim uljem pa izgrilajte ploške patlidžana, po par minuta sa svake strane. Odložite ih na tanjur i ostavite da se ohlade.
Korak 6
Svaku plošku patlidžana premažite žlicom nadjeva i zarolajte. Rolice slažite u posudu za pečenje koju ste malo premazali maslinovim uljem.
Korak 7
Na kraju sve pospite sa 100 g grubo ribanog cheddara i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva te pecite oko 15 minuta.
Korak 8
Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi 10-ak minuta. Poslužite kao toplo predjelo ili prilog uz omiljeno mesno jelo.
Spoj patlidžana, rajčica i sira tako neodoljivo miriše na ljeto. Zarolajte ove slasne rolice od patlidžana, napunite ih finim nadjevom od rajčica i cheddara pa ih još pospite sirom i zapecite. Izvrsne su kao toplo predjelo, a neće razočarati ni kad se skroz ohlade!