Rolice od patlidžana i cheddara

ar12

Vrijeme pripreme : ~ 45 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 2 veća patlidžana
  • 100 g President cheddara
  • 400 g konzervirane sjeckane rajčice
  • 50 g krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 5-6 listića svježeg bosiljka
  • Prstohvat soli
  • Dodatno: 100 g President cheddara za posipanje
  • 2 veća patlidžana
  • 100 g President cheddara
  • 400 g konzervirane sjeckane rajčice
  • 50 g krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 5-6 listića svježeg bosiljka
  • Prstohvat soli
  • Dodatno: 100 g President cheddara za posipanje

Priprema

Korak 1

Pripremite sve sastojke.

Korak 2

Patlidžane operite, posušite pa narežite na tanke ploške. Svaku plošku posolite, složite ih na tanjur i pustite da odstoje oko 10 minuta.

Korak 3

Pripremite nadjev: u zdjeli izmiješajte konzerviranu sjeckanu rajčicu, krušne mrvice, 100 g sitno ribanog cheddara, protisnuti češnjak, jaje, sitno sjeckani bosiljak, maslinovo ulje i sol. Pustite da nadjev odstoji dok pečete patlidžane (ostavite ga na sobnoj temperaturi).

Korak 4

Ploške patlidžana ocijedite (obložite ih kuhinjskim papirnatim ubrusima pa rukama pritišćite da papir upije tekućinu) te ih potom lagano premažite maslinovim uljem.

Korak 5

Dobro zagrijte grill-tavu, premažite je maslinovim uljem pa izgrilajte ploške patlidžana, po par minuta sa svake strane. Odložite ih na tanjur i ostavite da se ohlade.

Korak 6

Svaku plošku patlidžana premažite žlicom nadjeva i zarolajte. Rolice slažite u posudu za pečenje koju ste malo premazali maslinovim uljem.

Korak 7

Na kraju sve pospite sa 100 g grubo ribanog cheddara i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva te pecite oko 15 minuta.

Korak 8

Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi 10-ak minuta. Poslužite kao toplo predjelo ili prilog uz omiljeno mesno jelo.

Spoj patlidžana, rajčica i sira tako neodoljivo miriše na ljeto. Zarolajte ove slasne rolice od patlidžana, napunite ih finim nadjevom od rajčica i cheddara pa ih još pospite sirom i zapecite. Izvrsne su kao toplo predjelo, a neće razočarati ni kad se skroz ohlade!