Caponata s cheese steakom

cheese-steak-caponata-v1

Vrijeme pripreme : ~ 55 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • Za pečeni patlidžan
  • 500 g patlidžana
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 žličice soli
  • Za caponatu
  • 25 ml biljnog ulja
  • 1 manji ljubičasti luk
  • 2 stabljike celera
  • 25 g kapara
  • 80 g zelenih maslina bez koštica
  • 250 g cherry rajčica
  • 60 ml pasirane rajčice
  • 50 g grožđica
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice šećera
  • 2 žlice bijelog vinskog octa
  • 20https://www.sirevi.hr/media/2784/cheese-steak-caponata-v1.jpg-ak listića bosiljka
  • Za cheese steak
  • 2 pakiranja President Cheese Steaka original
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Par grančica majčine dušice
  • Za posluživanje
  • Po želji tostirani kruh
  • 20 g tostiranih pinjola
  • Po želji svježe začinsko bilje
  • Za pečeni patlidžan
  • 500 g patlidžana
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 žličice soli
  • Za caponatu
  • 25 ml biljnog ulja
  • 1 manji ljubičasti luk
  • 2 stabljike celera
  • 25 g kapara
  • 80 g zelenih maslina bez koštica
  • 250 g cherry rajčica
  • 60 ml pasirane rajčice
  • 50 g grožđica
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice šećera
  • 2 žlice bijelog vinskog octa
  • 20https://www.sirevi.hr/media/2784/cheese-steak-caponata-v1.jpg-ak listića bosiljka
  • Za cheese steak
  • 2 pakiranja President Cheese Steaka original
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Par grančica majčine dušice
  • Za posluživanje
  • Po želji tostirani kruh
  • 20 g tostiranih pinjola
  • Po želji svježe začinsko bilje

Priprema

Korak 1

Patlidžan narežite na kocke. Polijte maslinovim uljem i posolite. Pecite 30 minuta na 200 stupnjeva.

Korak 2

Celeru odstranite lišće i narežite na tanke ploške.

Korak 3

Luk narežite na deblje ploške.

Korak 4

Masline krupno nasjeckajte, a cherry rajčice prepolovite.

Korak 5

Cheese steak ispecite na tavi s obje strane na maslinovom ulju uz dodatak nekoliko grančica majčine dušice i malo soli.

Korak 6

Izrežite na kockice i odložite sa strane.

Korak 7

Na tavi zagrijte maslinovo ulje, pirjajte luk i celer da omekšaju, dodajte patlidžan, dio bosiljka i sve ostale sastojke za caponatu.

Korak 8

Pirjajte 15-ak minuta na jačoj vatri uz povremeno miješanje. Na kraju dodajte svježi bosiljak i dosolite ako je potrebno.

Korak 9

Po vrhu caponate rasporedite kockice pripremljenog cheese Steaka, pospite tostiranim pinjolima i svježim začinskim biljem.

Korak 10

Po želji, servirajte uz tostirani kruh.

Slastan ljetni prilog od povrća upotpunili smo cheese steakom i dobili kompletan i ukusan obrok!