Čips od tikvica i Ribanca

at7

Vrijeme pripreme : ~ 40 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 500 g mladih tikvica
  • 100 g Ribanca
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 500 g mladih tikvica
  • 100 g Ribanca
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 2 žlice maslinova ulja

Priprema

Korak 1

Pripremite sve sastojke.

Korak 2

Ribanac naribajte na najsitniji dio ribeža.

Korak 3

Tikvice operite i osušite pa ih nožem ili uz pomoć mandoline narežite na tanke ploškice.

Korak 4

Stavite ih u zdjelu, dodajte maslinovo ulje pa dobro izmiješajte.

Korak 5

U krušne mrvice umiješajte 70 g naribanog sira, a preostalih 30 g ostavite za poslije. U tu smjesu ubacite tikvice, obložite ih s obje strane u tankom sloju pa složite na lim koji ste prekrili papirom za pečenje.

Korak 6

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 25 minuta, potom izvadite iz pećnice i posipajte s preostalih 30 g sira. Vratite tikvice u pećnicu na još 5 - 7 minuta i pripazite da ne izgore.

Korak 7

Izvadite iz pećnice i prebacite na rešetku da se tikvice skroz ohlade, a potom ih u zdjelici poslužite same ili uz omiljeni umak.