Crostini s kremom od Salakisa


Vrijeme pripreme : ~ 10 minuta

ZAHTJEVNOST PRIPREME
Sastojci
- 1 baguette
- 250 g sira Salakis
- 150 g mliječnog namaza Dukatela
- malo čili pahuljica (ili ljute mljevene paprike)
- 1 teglica pečenih rajčica u ulju
- 1 teglica kapara
- nekoliko grančica svježe majčine dušice
- 2 režnja češnjaka
- malo maslinova ulja
- 1 baguette
- 250 g sira Salakis
- 150 g mliječnog namaza Dukatela
- malo čili pahuljica (ili ljute mljevene paprike)
- 1 teglica pečenih rajčica u ulju
- 1 teglica kapara
- nekoliko grančica svježe majčine dušice
- 2 režnja češnjaka
- malo maslinova ulja
Priprema
Korak 1
U zdjelicu stavite ocijeđeni sir Salakis, dodajte mu mliječni namaz, grubo mljevene čili pahuljice ili malo ljute mljevene paprike pa sve dobro izmiješajte vilicom.
Korak 2
Narežite baguette na deblje kriške pa ih tostirajte na dobro zagrijanoj grill-tavi koju ste premazali maslinovim uljem. Kad je kruh dobio lijepu zlatnu boju, izvadite ga iz tave i odmah s obje strane natrljajte režnjem češnjaka.
Korak 3
Na svaku krišku kruha nanesite po žlicu kreme od sira, razmažite u debljem sloju, potom po siru rasporedite komadiće pečenih rajčica iz ulja i kapare te na kraju dodajte po grančicu majčine dušice. Po želji pokapajte maslinovim uljem.
Svi okusi Mediterana na samo jednom komadiću kruha.