Crostini s kremom od Salakisa

ac3

Vrijeme pripreme : ~ 10 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 1 baguette
  • 250 g sira Salakis
  • 150 g mliječnog namaza Dukatela
  • malo čili pahuljica (ili ljute mljevene paprike)
  • 1 teglica pečenih rajčica u ulju
  • 1 teglica kapara
  • nekoliko grančica svježe majčine dušice
  • 2 režnja češnjaka
  • malo maslinova ulja
  • 1 baguette
  • 250 g sira Salakis
  • 150 g mliječnog namaza Dukatela
  • malo čili pahuljica (ili ljute mljevene paprike)
  • 1 teglica pečenih rajčica u ulju
  • 1 teglica kapara
  • nekoliko grančica svježe majčine dušice
  • 2 režnja češnjaka
  • malo maslinova ulja

Priprema

Korak 1

U zdjelicu stavite ocijeđeni sir Salakis, dodajte mu mliječni namaz, grubo mljevene čili pahuljice ili malo ljute mljevene paprike pa sve dobro izmiješajte vilicom.

Korak 2

Narežite baguette na deblje kriške pa ih tostirajte na dobro zagrijanoj grill-tavi koju ste premazali maslinovim uljem. Kad je kruh dobio lijepu zlatnu boju, izvadite ga iz tave i odmah s obje strane natrljajte režnjem češnjaka.

Korak 3

Na svaku krišku kruha nanesite po žlicu kreme od sira, razmažite u debljem sloju, potom po siru rasporedite komadiće pečenih rajčica iz ulja i kapare te na kraju dodajte po grančicu majčine dušice. Po želji pokapajte maslinovim uljem.

Svi okusi Mediterana na samo jednom komadiću kruha.