Dip od sira i senfa

ad7

Vrijeme pripreme : ~ 30 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 150 g sira Podravca
  • 50 g maslaca
  • 2 žlice glatkog pšeničnog brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 1 žličica senfa
  • Prstohvat soli i papra
  • 150 g sira Podravca
  • 50 g maslaca
  • 2 žlice glatkog pšeničnog brašna
  • 250 ml mlijeka
  • 1 žličica senfa
  • Prstohvat soli i papra

Priprema

Korak 1

Pripremite sve sastojke. Sir Podravec naribajte na sitniji dio ribeža.

Korak 2

U manjem loncu otopite maslac pa dodajte brašno koje lagano zažutite. Kuhajte otprilike 5 minuta uz stalo miješanje.

Korak 3

Dodajte mlijeko, papar i sol pa dobro izmiješajte.

Korak 4

Potom dodajte sir i na skroz laganoj vatri kuhajte jedno 3-4 minute dok se sir lijepo ne otopi i dok ne dobijete finu ujednačenu smjesu. Ako vam je umak pregust, dodajte još malo mlijeka.

Korak 5

Skinite s vatre, dodajte senf i dobro izmiješajte.

Korak 6

Poslužite toplo uz omiljene grickalice, poput grissina, krekera i tostiranog kruha.

Napravite pravi slasni gastro užitak za čas! Trebat će vam komad sira Podravca i žličica omiljenog senfa te dobro društvo da ova „umakalica“ u vrlo kratko vrijeme nestane sa stola.