Fritule sa sirom i kukuruzom

aasadxc9

Vrijeme pripreme : ~ 45 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 230 g kuhanog krumpira (2 srednje velika krumpira)
  • 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
  • 6 trokutića President topljenog sira okus cheddar
  • 1 žlica instant-palente
  • Prstohvat soli
  • 2 žlice Ribanca
  • 1/2 žličice timijana
  • 2-3 žlice instant-palente za valjanje
  • 500 ml ulja za prženje
  • 230 g kuhanog krumpira (2 srednje velika krumpira)
  • 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
  • 6 trokutića President topljenog sira okus cheddar
  • 1 žlica instant-palente
  • Prstohvat soli
  • 2 žlice Ribanca
  • 1/2 žličice timijana
  • 2-3 žlice instant-palente za valjanje
  • 500 ml ulja za prženje

Priprema

Korak 1

Pripremite sve sastojke. Krumpir kuhajte u ljusci (oko 25 min) pa ga ohladite. Kukuruz šećerac dobro ocijedite.

Korak 2

Kuhani krumpir ogulite i usitnite ga vilicom. Dodajte mu na kockice rezani ili natrgani topljeni sir i sol pa dobro izmiješajte vilicom.

Korak 3

Dodajte palentu, Ribanac, kukuruz i timijan pa sve dobro izmiješajte u kompaktnu smjesu.

Korak 4

Žlicom vadite po 25 - 30 g smjese i rukama oblikujte kuglice, a potom ih uvaljajte u instant-palentu.

Korak 5

Zagrijte ulje na 180 stupnjeva pa ubacujte po 4 - 5 kuglica i pržite ih 3 - 4 minute, do zlatne boje. Ako brzo tamne, smanjite vatru. Pržene kuglice stavljajte na tanjur koji ste prekrili papirnatim ubrusom.

Korak 6

Poslužite toplo, kao toplo predjelo, a za zanimljiviji izgled i praktičnu konzumaciju, u svaku kuglicu ubodite pola slanog štapića