Harmonika-kruh

Captujjjjre

Vrijeme pripreme : ~ 120 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • Za tijesto
  • 500 g glatkog brašna
  • 10 g suhog kvasca
  • 50 ml Dukat mlijeka
  • 1 žlica šećera
  • 300 ml tople vode
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 10 g soli
  • Za nadjev
  • 150 g Trapista
  • 75 g Dukat maslaca, omekšalog
  • 1 manja vezica peršina
  • 8-10 listova svježeg bosiljka
  • 1 grančica ružmarina
  • 2 režnja češnjaka
  • Prstohvat soli
  • Za tijesto
  • 500 g glatkog brašna
  • 10 g suhog kvasca
  • 50 ml Dukat mlijeka
  • 1 žlica šećera
  • 300 ml tople vode
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 10 g soli
  • Za nadjev
  • 150 g Trapista
  • 75 g Dukat maslaca, omekšalog
  • 1 manja vezica peršina
  • 8-10 listova svježeg bosiljka
  • 1 grančica ružmarina
  • 2 režnja češnjaka
  • Prstohvat soli

Ima li išta bolje od svježe pečenog kruha? Ima, svježe pečeni kruh sa sirom i začinima, već podijeljen na kriške! Odličan je zalogaj za druženja i blagdanska okupljanja, podjednako fin topao i kad se ohladi.