Jastučići od sira s pekmezom

jastucici_2

Vrijeme pripreme : ~ 40 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 350 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 250 g svježeg President Zagrebačkog sira
  • 1 vanilin šećer
  • velika žlica kristal šećera
  • malo soli
  • 250 g maslaca
  • 350 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 250 g svježeg President Zagrebačkog sira
  • 1 vanilin šećer
  • velika žlica kristal šećera
  • malo soli
  • 250 g maslaca

Priprema

Korak 1

Brašno prosijano s praškom za pecivo pomiješajte sa svježim sirom, vanilin šećerom, žlicom šećera, malo soli i omekšalim maslacem.

Korak 2

Zamijesite tijesto te ga razvaljajte na list debljine pola centimetra. Preklopite više puta i opet razvaljajte. Ponovite to još dvaput i stavite na hladno „da odmori“.

Korak 3

Odmoreno tijesto razvaljajte na pola centimetra debljine i režite na pravokutnike. Na jednu polovicu pravokutnika stavite pekmez, a drugom polovicom preklopite. Rubove pritisnite vilicom.

Korak 4

Na papir za pečenje poslažite jastučiće međusobno udaljene nekoliko centimetara i pecite na 180 stupnjeva 20 minuta (dok ne dobiju lijepu zlatnu boju).

Korak 5

Pečene jastučiće posipajte šećerom u prahu i uživajte!

U Slavoniji domaćice od svježeg sira tradicionalno spremaju mnoge kolače, među kojima istaknuto mjesto imaju jastučići od sira punjeni pekmezom.