Kokoš s nedevom


Vrijeme pripreme : ~ 60 minuta

ZAHTJEVNOST PRIPREME
Sastojci
- 1 kokoš
- šalica naribanog sira Sirela trapist
- 3 jaja
- 2 šalice naribanog starijeg kruha
- malo korjenastog povrća, soli, papra i ulja
- 1 kokoš
- šalica naribanog sira Sirela trapist
- 3 jaja
- 2 šalice naribanog starijeg kruha
- malo korjenastog povrća, soli, papra i ulja
Priprema
Korak 1
Prvo pripremite nadjev. Naribajte sir i kruh star nekoliko dana, i to samo unutrašnjost, bez korice. Dodajte jaja i ulje te začinite.
Korak 2
Umiješajte sastojke u smjesu i njome punite očišćenu kokoš. Ne punite skroz do kraja jer će se nadjev kuhanjem povećati.
Korak 3
Nakon što ste nadjenuli kokoš, zašijte je da spriječite ispadanje nadjeva tijekom kuhanja.
Korak 4
Kokoš stavite kuhati u hladnu vodu s korjenastim povrćem. Kuhajte na laganoj vatri.
Korak 5
Kad je kuhana, izvadite je, izvucite konac te prerežite po sredini.
Korak 6
Izvadite nadjev i narežite ga na kriške, a kokoš na komade.
Korak 7
Mi smo uz ovo jelo poslužili umak od rajčice, a savršeno bi odgovarao i umak od hrena.
Ovo je tradicionalni istarski recept od kojeg dobijemo čak tri jela - finu kokošju juhu, kuhano meso i nadjev kao prilog.