Kokoš s nedevom

kokos-s-nedevom_14

Vrijeme pripreme : ~ 60 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 1 kokoš
  • šalica naribanog sira Sirela trapist
  • 3 jaja
  • 2 šalice naribanog starijeg kruha
  • malo korjenastog povrća, soli, papra i ulja
  • 1 kokoš
  • šalica naribanog sira Sirela trapist
  • 3 jaja
  • 2 šalice naribanog starijeg kruha
  • malo korjenastog povrća, soli, papra i ulja

Priprema

Korak 1

Prvo pripremite nadjev. Naribajte sir i kruh star nekoliko dana, i to samo unutrašnjost, bez korice. Dodajte jaja i ulje te začinite.

Korak 2

Umiješajte sastojke u smjesu i njome punite očišćenu kokoš. Ne punite skroz do kraja jer će se nadjev kuhanjem povećati.

Korak 3

Nakon što ste nadjenuli kokoš, zašijte je da spriječite ispadanje nadjeva tijekom kuhanja.

Korak 4

Kokoš stavite kuhati u hladnu vodu s korjenastim povrćem. Kuhajte na laganoj vatri.

Korak 5

Kad je kuhana, izvadite je, izvucite konac te prerežite po sredini.

Korak 6

Izvadite nadjev i narežite ga na kriške, a kokoš na komade.

Korak 7

Mi smo uz ovo jelo poslužili umak od rajčice, a savršeno bi odgovarao i umak od hrena.

Ovo je tradicionalni istarski recept od kojeg dobijemo čak tri jela - finu kokošju juhu, kuhano meso i nadjev kao prilog.