Košarice sa Zagrebačkim sirom i dimjenim lososom

president-zagrebac-ki-sir-kos-arice_h

Vrijeme pripreme : 45 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 1 razvaljani list lisnatog tijesta
  • 1 žumanjak
  • 200 g President Zagrebačkog sira
  • 1 žlica Dukat kiselog vrhnja
  • 1/3 žličice soli
  • 1/3 žličice češnjaka u prahu
  • 1 žlica sitno nasjeckanog svježeg vlasca
  • 100 g dimljenog lososa
  • 1 žlica limunovog soka
  • Po ukusu svježe mljeveni papar
  • Po želji svježi vlasac za ukrašavanje
  • 1 razvaljani list lisnatog tijesta
  • 1 žumanjak
  • 200 g President Zagrebačkog sira
  • 1 žlica Dukat kiselog vrhnja
  • 1/3 žličice soli
  • 1/3 žličice češnjaka u prahu
  • 1 žlica sitno nasjeckanog svježeg vlasca
  • 100 g dimljenog lososa
  • 1 žlica limunovog soka
  • Po ukusu svježe mljeveni papar
  • Po želji svježi vlasac za ukrašavanje

Priprema

Korak 1

Lisnato tijesto izrežite na 24 podjednaka kvadratića.

Korak 2

Od polovice kvadratića napravite okvire košarica: iz sredine izrežite kvadratiće te ih uklonite. Rubove punih podloga premažite razmućenim žumanjkom. Na podloge pažljivo prenesite okvire.

Korak 3

Košarice prenesite na pleh obložen papirom za pečenje.

Korak 4

Rubove premažite žumanjkom, a sredine košarica izbodite vilicom da se ne bi napuhale tijekom pečenja.

Korak 5

Pecite 15 minuta na 200 stupnjeva te premjestite na žicu da se ohlade.

Korak 6

U međuvremenu pripremite smjesu od Zagrebačkog sira: u svježi sir dodajte kiselo vrhnje, sol, češnjak u prahu i sitno sjeckani svježi vlasac. Promiješajte.

Korak 7

Dimljeni losos začinite limunovim sokom i svježe mljevenim crnim paprom po ukusu.

Korak 8

Ohlađene košarice napunite smjesom od sira, dodajte komadiće dimljenog lososa i ukrasite svježim vlascem. Servirajte odmah.

Korak 9

Savjet: Kvadratiće koje ste izrezali iz okvira možete zasebno ispeći kao dodatak uz nešto drugo ili kao poklopac za ove košarice.