Krekeri s Ribancem

krekeri-ribanac-v1

Vrijeme pripreme : ~ 60 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • Za krekere
  • 180 g glatkog brašna
  • 1 žličica majčine dušice
  • 1/2 žličice soli
  • 70 g Ribanca
  • 150 g hladnog Dukat maslaca
  • Za posip
  • 10 g Ribanca
  • 1 žlica maka u zrnu
  • Za umak od grčkog jogurta
  • 300 g Dukatosa
  • 1 žličica češnjaka u granulama
  • 1 žličica sušenog ili svježeg vlasca
  • Po ukusu soli
  • Za krekere
  • 180 g glatkog brašna
  • 1 žličica majčine dušice
  • 1/2 žličice soli
  • 70 g Ribanca
  • 150 g hladnog Dukat maslaca
  • Za posip
  • 10 g Ribanca
  • 1 žlica maka u zrnu
  • Za umak od grčkog jogurta
  • 300 g Dukatosa
  • 1 žličica češnjaka u granulama
  • 1 žličica sušenog ili svježeg vlasca
  • Po ukusu soli

Priprema

Korak 1

U zdjelu dodajte sve suhe sastojke za krekere te maslac narezan ma manje kockice.

Korak 2

Prstima krenite usitnjavati maslaca te polako zamijesite glatko tijesto pazeći da ga previše ne mijesite. Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite otprilike pola sata u hladnjaku

Korak 3

U međuvremenu pripremite umak od grčkog jogurta: pomiješajte sve sastojke te ostavite da se hladi do upotrebe.

Korak 4

Kad se tijesto rashladilo, razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini na otprilike 3 mm debljine.

Korak 5

Izrežite n pravokutne oblike približnih dimenzija 2,5 x 6 cm. Premjestite na pleh, izbodite vilicom. Pospite ih Ribancem i makom.

Korak 6

Pecite 10 minuta na 180 stupnjeva (ventilator).

Korak 7

Ohladite i servirajte uz umak od grčkog jogurta i dodatke po želji.

Tako jednostavna, a tako slasna gricikalica s okusom omiljenog Ribanca! Paše uz razne dipove, ali i nareske i sirne plate.