Kremasta tjestenina s Podravcem i tikvom

podravec_tjestenina_v2

Vrijeme pripreme : ~ 60 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • Sastojci za umak
  • 25 g Dukat maslaca
  • 1/2 glavice luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 manja hokaido tikva (oko 450 g)
  • 15 g glatkog brašna
  • 400 ml Dukat mlijeka
  • 150 g Podravca
  • Po ukusu sol i papar
  • Za začinske mrvice
  • 2 šnite ciabatta kruha
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice dimljene paprike
  • 1/3 žličice čili pahuljica
  • 1/2 žličice soli
  • 2 prstohvata papra
  • Ostalo
  • 400 g tjestenine - pužića
  • Po želji svježe začinsko bilje
  • Po želji prepržena panceta
  • Sastojci za umak
  • 25 g Dukat maslaca
  • 1/2 glavice luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 manja hokaido tikva (oko 450 g)
  • 15 g glatkog brašna
  • 400 ml Dukat mlijeka
  • 150 g Podravca
  • Po ukusu sol i papar
  • Za začinske mrvice
  • 2 šnite ciabatta kruha
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice dimljene paprike
  • 1/3 žličice čili pahuljica
  • 1/2 žličice soli
  • 2 prstohvata papra
  • Ostalo
  • 400 g tjestenine - pužića
  • Po želji svježe začinsko bilje
  • Po želji prepržena panceta

Priprema

Korak 1

Ciabatta kruh nasjeckajte na kockice, prelijte maslinovim uljem, dodajte začine, promiješajte i pecite u pećnici 15 minuta na 170 stupnjeva.

Korak 2

Tikvu očistite i nasjeckajte na manje kockice.

Korak 3

Luk i češnjak sitno nasjeckajte.

Korak 4

Podravec sitno naribajte.

Korak 5

Maslac rastopite i na njemu propirjajte luk i češnjak pa im dodajte kockice tikve.

Korak 6

Pirjajte 20ak minuta dok ne omekšaju

Korak 7

U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputama s pakiranja.

Korak 8

Kad je tikva omekšala, umiješajte brašno i prelijte mlijekom. Izblendajte štapnim mikserom i prokuhajte 2-3 minute.

Korak 9

Umiješajte sir, te posolite i popaprite po ukusu.

Korak 10

Dodajte tjesteninu te sve sjedinite.

Korak 11

Servirajte odmah posuto usitnjenim pečenim kockicama kruha te po želji usitnjenom hrskavom pancetom i sjeckanim svježim začinskim biljem.

Neodoljiva kremasta tjestenina s umakom od Podravca i tikve te hrskavim posipom od krušnih mrvica. Garantiramo da ćete uživati u ovom spoju okusa i tekstura!