Lađice od krumpira i sira


Vrijeme pripreme : ~ 90 minuta

ZAHTJEVNOST PRIPREME
Sastojci
- 6 srednje velikih krumpira
- 200 g President Le Bleu sira
- 200 g krem sira
- 2 žumanjka
- 2 žličice svježeg ili sušenog vlasca
- 2 prstohvata soli
- Malo svježe mljevenog papra
- Malo maslinova ulja
- 6 srednje velikih krumpira
- 200 g President Le Bleu sira
- 200 g krem sira
- 2 žumanjka
- 2 žličice svježeg ili sušenog vlasca
- 2 prstohvata soli
- Malo svježe mljevenog papra
- Malo maslinova ulja
Priprema
Korak 1
Krumpire dobro operite pa stavite u lonac hladne vode i kuhajte oko 45 minuta. Kuhane krumpire malo ohladite pod hladnom vodom.
Korak 2
U zdjelicu stavite sir Le Bleu, usitnite ga vilicom, potom dodajte krem sir, posolite, popaprite, dodajte vlasac i žumanjke pa sve dobro izmiješajte.
Korak 3
Kuhane krumpire prerežite po pola pa pažljivo izdubite sredinu, dodajte je smjesi od sira i još jednom dobro izmiješajte.
Korak 4
Izdubljene krumpire nakapajte maslinovim uljem, napunite pripremljenim nadjevom, složite u lim za pečenje koji ste premazali maslinovim uljem pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 stupnjeva i pecite 15-ak minuta.
Korak 5
Izvadite iz pećnice i odmah poslužite uz omiljenu salatu.
Napunite krumpire ukusnom mješavinom aromatičnog sira President Le Bleu, žumanjka, mliječnog namaza i začina pa zapecite u pećnici. Ovako punjenim i zapečenim krumpirima baš nitko neće reći ne!