Lađice od krumpira i sira

ak7 (1)

Vrijeme pripreme : ~ 90 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 6 srednje velikih krumpira
  • 200 g President Le Bleu sira
  • 200 g krem sira
  • 2 žumanjka
  • 2 žličice svježeg ili sušenog vlasca
  • 2 prstohvata soli
  • Malo svježe mljevenog papra
  • Malo maslinova ulja
  • 6 srednje velikih krumpira
  • 200 g President Le Bleu sira
  • 200 g krem sira
  • 2 žumanjka
  • 2 žličice svježeg ili sušenog vlasca
  • 2 prstohvata soli
  • Malo svježe mljevenog papra
  • Malo maslinova ulja

Priprema

Korak 1

Krumpire dobro operite pa stavite u lonac hladne vode i kuhajte oko 45 minuta. Kuhane krumpire malo ohladite pod hladnom vodom.

Korak 2

U zdjelicu stavite sir Le Bleu, usitnite ga vilicom, potom dodajte krem sir, posolite, popaprite, dodajte vlasac i žumanjke pa sve dobro izmiješajte.

Korak 3

Kuhane krumpire prerežite po pola pa pažljivo izdubite sredinu, dodajte je smjesi od sira i još jednom dobro izmiješajte.

Korak 4

Izdubljene krumpire nakapajte maslinovim uljem, napunite pripremljenim nadjevom, složite u lim za pečenje koji ste premazali maslinovim uljem pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 stupnjeva i pecite 15-ak minuta.

Korak 5

Izvadite iz pećnice i odmah poslužite uz omiljenu salatu.

Napunite krumpire ukusnom mješavinom aromatičnog sira President Le Bleu, žumanjka, mliječnog namaza i začina pa zapecite u pećnici. Ovako punjenim i zapečenim krumpirima baš nitko neće reći ne!