Lisnate tortice s ricottom i marelicama

al9

Vrijeme pripreme : ~ 30 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • Sastojci (za 15 tortica):
  • 1 pakiranje lisnatog tijesta (razvaljanog)
  • 15 polovica marelica iz kompota ili svježih oguljenih
  • 250 g Galbani ricotte
  • 50 g šećera
  • 1 žumanjak
  • 2 žlice praška za puding s okusom vanilije
  • Za premaz:
  • 2 žlice džema od marelica
  • 3 žlice vruće vode
  • za posipanje šećer u prahu
  • Sastojci (za 15 tortica):
  • 1 pakiranje lisnatog tijesta (razvaljanog)
  • 15 polovica marelica iz kompota ili svježih oguljenih
  • 250 g Galbani ricotte
  • 50 g šećera
  • 1 žumanjak
  • 2 žlice praška za puding s okusom vanilije
  • Za premaz:
  • 2 žlice džema od marelica
  • 3 žlice vruće vode
  • za posipanje šećer u prahu

Priprema

Korak 1

Razvaljano lisnato tijesto izvadite iz omota, odmotajte ga i izrežite na 15 kvadrata veličine cca 8x8 cm.

Korak 2

Marelice iz kompota dobro ocijedite od tekućine.

Korak 3

U zdjelici dobro izmiješajte ricottu, žumanjak, prašak za puding i šećer.

Korak 4

Na pleh stavite papir za pečenje pa složite izrezano lisnato tijesto.

Korak 5

Na svaki kvadrat lisnatog tijesta stavite dvije žličice nadjeva od sira, a u sredinu nadjeva utisnite polovicu marelice.

Korak 6

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva (ventilacija) i pecite 20 minuta.

Korak 7

Izvadite iz pećnice pa tortice prenesite na rešetku.

Korak 8

U zdjelici izmiješajte dvije žlice džema od marelica i tri žlice vruće vode pa tim premazom premažite još vruće tortice. Odmah potom ih posipajte šećerom u prahu i ostavite da se skroz ohlade.

Kremasta ricotta, sočne marelice i lisnato tijesto glavni su protagonisti ovog brzog, jednostavnog i vizualno izrazito privlačnog deserta koji će vas oduševiti kako okusom, tako i brzinom pripreme.