Lisnate tortice s ricottom i marelicama


Vrijeme pripreme : ~ 30 minuta

ZAHTJEVNOST PRIPREME
Sastojci
- Sastojci (za 15 tortica):
- 1 pakiranje lisnatog tijesta (razvaljanog)
- 15 polovica marelica iz kompota ili svježih oguljenih
- 250 g Galbani ricotte
- 50 g šećera
- 1 žumanjak
- 2 žlice praška za puding s okusom vanilije
- Za premaz:
- 2 žlice džema od marelica
- 3 žlice vruće vode
- za posipanje šećer u prahu
- Sastojci (za 15 tortica):
- 1 pakiranje lisnatog tijesta (razvaljanog)
- 15 polovica marelica iz kompota ili svježih oguljenih
- 250 g Galbani ricotte
- 50 g šećera
- 1 žumanjak
- 2 žlice praška za puding s okusom vanilije
- Za premaz:
- 2 žlice džema od marelica
- 3 žlice vruće vode
- za posipanje šećer u prahu
Priprema
Korak 1
Razvaljano lisnato tijesto izvadite iz omota, odmotajte ga i izrežite na 15 kvadrata veličine cca 8x8 cm.
Korak 2
Marelice iz kompota dobro ocijedite od tekućine.
Korak 3
U zdjelici dobro izmiješajte ricottu, žumanjak, prašak za puding i šećer.
Korak 4
Na pleh stavite papir za pečenje pa složite izrezano lisnato tijesto.
Korak 5
Na svaki kvadrat lisnatog tijesta stavite dvije žličice nadjeva od sira, a u sredinu nadjeva utisnite polovicu marelice.
Korak 6
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva (ventilacija) i pecite 20 minuta.
Korak 7
Izvadite iz pećnice pa tortice prenesite na rešetku.
Korak 8
U zdjelici izmiješajte dvije žlice džema od marelica i tri žlice vruće vode pa tim premazom premažite još vruće tortice. Odmah potom ih posipajte šećerom u prahu i ostavite da se skroz ohlade.
Kremasta ricotta, sočne marelice i lisnato tijesto glavni su protagonisti ovog brzog, jednostavnog i vizualno izrazito privlačnog deserta koji će vas oduševiti kako okusom, tako i brzinom pripreme.