Lisnati jastučići s camembertom i džemom

ac0a

Vrijeme pripreme : ~ 30 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 2 pakiranja (275g) svježeg razvaljanog lisnatog tijesta
  • 250 g President camembert sira
  • 200 g džema od borovnica
  • 1 jaje
  • 2 pakiranja (275g) svježeg razvaljanog lisnatog tijesta
  • 250 g President camembert sira
  • 200 g džema od borovnica
  • 1 jaje

Priprema

Korak 1

Pripremite sve namirnice. Sir camembert prerežite po pola pa svaku polovicu narežite na 10 kriški. Lisnato tijesto, također, prerežite po pola i to po dužini pa svaku polovicu narežite na 5 kvadrata.

Korak 2

Na svaki komad lisnatog tijesta nanesite nepunu žličicu džema, preko džema stavite komad camemberta pa preklopite u jastučić.

Korak 3

Vilicom dobro utisnite rubove tijesta.

Korak 4

Pripremljene jastučiće složite na pleh prekriven papirom za pečenje. Razmutite jaje pa kistom premažite svaki jastučić te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite između 15 i 18 minuta.

Korak 5

Izvadite iz pećnice, pustite jastučiće da se malo ohlade,složite ih na tanjur i poslužite tople.

Po preporuci siroljubaca naš smo President camembert sljubili s kiselkastim džemom od borovnica i zapakirali ih u fine jastučiće od lisnatog tijesta. Kakvog su okusa? Otkrijte sami!