Ljetna kus-kus salata


Vrijeme pripreme : ~ 30 minuta

ZAHTJEVNOST PRIPREME
Sastojci
- 250 g kus-kusa
- 250 g cherry rajčica
- 250 g sira President Salakis
- 50 ml maslinova ulja
- nekoliko listova svježeg korijandra
- malo soli
- 250 g kus-kusa
- 250 g cherry rajčica
- 250 g sira President Salakis
- 50 ml maslinova ulja
- nekoliko listova svježeg korijandra
- malo soli
Priprema
Korak 1
Kus-kus skuhajte po uputama s pakiranja, odnosno stavite ga u lonac, zalijte s 250 ml vruće vode, malo posolite i dobro izmiješajte. Poklopite i ostavite 3-4 minute na najslabijoj vatri da nabubri. Ugasite vatru pa ga prebacite u dublju zdjelu ili tanjur i ostavite da se ohladi.
Korak 2
Tikvice operite, osušite pa narežite na tanke kolutiće. Prebacite ih u zdjelicu, zalijte ih s malo maslinova ulja pa dobro izmiješajte. Pecite ih na dobro zagrijanoj grill-tavi ili roštilju nekoliko minuta sa svake strane. Izvadite na tanjur i posolite te ostavite da se ohlade.
Korak 3
U zdjelu s kus-kusom dodajte maslinovo ulje i dobro izmiješajte. Potom dodajte cherry rajčice prerezane po pola i grilane tikvice pa opet izmiješajte.
Korak 4
Na kraju dodajte na kockice rezan ili izmrvljen sir Salakis i nekoliko listova svježeg korijandra.
Korak 5
Poslužite kao hladno predjelo, ponesite u teglici na posao za ručak ili poslužite kao laganu ljetnu večeru uz čašu bijelog vina.
Ako ste u potrazi za brzim, finim i hranjivim obrokom, našli ste ga! Ova je salata idealno hladno predjelo, ali i ukusan ručak koji možete ponijeti na posao.