Muffini s mrkvom i krem sirom

am9

Vrijeme pripreme : ~ 45 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • Za tijesto
  • 135 g ribane mrkve
  • 270 g glatkog brašna
  • 6 g praška za pecivo
  • Prstohvat sode bikarbone
  • Prstohvat soli
  • 120 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica cimeta
  • 1/2 žličice đumbira u prahu
  • 2 jaja
  • 150 g mlaćenice (ili mlijeka)
  • 50 ml ulja
  • Za nadjev
  • 200 g President krem svežeg sira
  • 30 g šećera
  • 1 burbon vanilin šećer
  • Za tijesto
  • 135 g ribane mrkve
  • 270 g glatkog brašna
  • 6 g praška za pecivo
  • Prstohvat sode bikarbone
  • Prstohvat soli
  • 120 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica cimeta
  • 1/2 žličice đumbira u prahu
  • 2 jaja
  • 150 g mlaćenice (ili mlijeka)
  • 50 ml ulja
  • Za nadjev
  • 200 g President krem svežeg sira
  • 30 g šećera
  • 1 burbon vanilin šećer

Priprema

Korak 1

Pripremite sve sastojke. Odmjerite brašno, prašak za pecivo, šećer i mlaćenicu.

Korak 2

Očistite mrkvu pa je naribajte na sitni dio ribeža. U jednoj zdjeli izmiješajte sve suhe sastojke. U drugoj zdjeli pjenjačom izmiješajte mokre sastojke (jaja, ulje i mlaćenicu).

Korak 3

Suhim sastojcima dodajte mokre sastojke, izmiješajte pa dodajte ribanu mrkvu i još jednom sve dobro izmiješajte.

Korak 4

U posebnoj zdjelici izmiješajte krem svježi sir, šećer i bourbon vanilin šećer.

Korak 5

U kalup za muffine složite papirnate košarice pa u svaku stavite nepunu žlicu smjese od mrkve (koristite žlicu za sladoled). Potom u svaku košaricu stavite po žličicu kreme od sira.

Korak 6

Na kraju dodajte još po žlicu smjese od mrkve i prekrijte nadjevom od sira pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 195 stupnjeva i pecite 30-35 minuta.

Korak 7

Muffine izvadite iz pećnice i iz kalupa pa ih stavite hladiti na rešetku za hlađenje.

Korak 8

Kad se skroz ohlade, pospite ih šećerom u prahu ili premažite kremom od sira.