Muffini s posnim sirom i špinatom

am8

Vrijeme pripreme : ~ 45 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 125 g pirovog brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 200 g President posnog sira
  • 2 jaja
  • 3-4 sušene rajčice iz ulja
  • 150 g svježeg špinata
  • 2 žlice naribanog Ribanca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Malo soli i papra
  • 125 g pirovog brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 200 g President posnog sira
  • 2 jaja
  • 3-4 sušene rajčice iz ulja
  • 150 g svježeg špinata
  • 2 žlice naribanog Ribanca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Malo soli i papra

Priprema

Korak 1

Pripremite sve sastojke. Izvadite sir i jaja iz hladnjaka, špinat operite.

Korak 2

Zagrijte dublju tavu, dodajte maslinovo ulje i oprani špinat (samo ga ocijedite, bez sušenja), poklopite i pustite da se špinat pirja dok ne omekša, otprilike 6-7 minuta. Malo ga posolite i ohladite, potom ocijedite pa nasjeckajte na sitnije.

Korak 3

U zdjeli izmutite jaja pa dodajte nasjeckane sušene rajčice i izmiješajte.

Korak 4

Dodajte posni sir, Ribanac, sjeckani špinat, prstohvat soli, malo popaprite i dobro izmiješajte.

Korak 5

U drugoj zdjelici izmiješajte pirovo brašno s praškom za pecivo pa prosijavanjem dodajte u smjesu od jaja. Ulijte mlijeko i sve zajedno dobro izmiješajte.

Korak 6

Kalup za muffine obložite papirnatim košaricama. Napunite oko 2/3 svake košarice. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite oko 20-25 minuta.

Korak 7

Izvadite iz pećnice pa poslužite toplo ili hladno.

Brzinski, slasni, a zdravi zalogaj kojeg ćete poželjeti peći svako malo krije se pod nazivom muffini s posnim sirom i špinatom. Odlični su topli, još su bolji hladni! Napravite ih večeras, a sutra ih ponesite na posao.