Namaz od Bjelovarskog slanog sira i svježeg začinskog bilja

an7

Vrijeme pripreme : ~ 15 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 200 g Bjelovarskog slanog sira
  • 70 g mliječnog namaza Dukatela
  • 1 - 2 režnja češnjaka
  • 4 - 5 listića listića svježeg bosiljka
  • 3- 4 grančice svježeg timijana
  • Prstohvat svježe majčine dušice
  • 200 g Bjelovarskog slanog sira
  • 70 g mliječnog namaza Dukatela
  • 1 - 2 režnja češnjaka
  • 4 - 5 listića listića svježeg bosiljka
  • 3- 4 grančice svježeg timijana
  • Prstohvat svježe majčine dušice

Priprema

Korak 1

Bjelovarski slani sir dobro izmrvite rukama ili vilicom.

Korak 2

Stavite ga u zdjelicu i dodajte mu mliječni namaz i sve dobro izmiješajte.

Korak 3

Potom dodajte protisnuti režanj ili dva češnjaka, sitno rezani svježi bosiljak i nasjeckani timijan, popaprite pa sve zajedno još jednom dobro izmiješajte. Dobit ćete gusti namaz grudičaste teksture.

Korak 4

Namaz dobro ohladite i poslužite uz tanko narezani kruh, krekere ili grissine te po želji po vrhu dodajte mikrozelenje ili još malo sjeckanog začinskog bilja.

Tijekom vrućina vrlo često posežemo za brzim, jednostavnim i dobro ohlađenim zalogajima. Ovaj namaz od Bjelovarskog slanog sira i svježeg začinskog bilja je upravo takav. Iako ste s njegovom pripremom gotovi za čas, njegov slani i bogati okus ćete još jako dugo pamtiti.