Namaz od sira i graška

namaz-od-graska-i-zagrebackog-sira_kruh

Vrijeme pripreme : ~ 20 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 250 g President Zagrebačkog sira
  • 400 g graška (svježeg, zamrznutog ili iz konzerve)
  • nekoliko listića svježeg bosiljka i mente
  • sok 1 limuna
  • režanj protisnutog češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 250 g President Zagrebačkog sira
  • 400 g graška (svježeg, zamrznutog ili iz konzerve)
  • nekoliko listića svježeg bosiljka i mente
  • sok 1 limuna
  • režanj protisnutog češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja

Priprema

Korak 1

Ako koristite svježi ili zamrznuti grašak, prvo ga skuhajte u kipućoj vodi. Kuha se 1-2 minute, dok ne omekša, a zatim ga prebacite u vodu u koju ste dodali led pa procijedite.

Korak 2

Ako koristite grašak iz konzerve, nije ga potrebno kuhati. U blenderu pomiješajte grašak s maslinovim uljem, limunovim sokom i začinima, začinite solju i paprom.

Korak 3

Servirajte ga kao namaz za kruh ili kao dip uz krekere!

Korak 4

Po želji možete dodati i pahuljice čilija.

Zeleni namaz od svježeg sira, graška upotpunjen svježim bosiljkom i mentom nestaje brzo, bez obzira servirate li ga kao dip ili mažete na kruh!