Palačinke sa zrnatim sirom (bez laktoze)

ap8 (1)

Vrijeme pripreme : ~ 30 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 200 g President zrnatog sira bez laktoze
  • 2 jaja
  • 4-5 punih žlica glatkog pšeničnog brašna (izmiješanog s ¼ žličice praška za pecivo)
  • prstohvat soli
  • Za pečenje:
  • malo kokosovog ulja ili maslaca
  • Za služenje:
  • malo omiljenog džema (mi preporučujemo džem od kiselijeg voća poput brusnice, borovnice, aronije ili višnje)
  • žličica- dvije Predsident zrnatog sira bez laktoze
  • malo šećera u prahu
  • 200 g President zrnatog sira bez laktoze
  • 2 jaja
  • 4-5 punih žlica glatkog pšeničnog brašna (izmiješanog s ¼ žličice praška za pecivo)
  • prstohvat soli
  • Za pečenje:
  • malo kokosovog ulja ili maslaca
  • Za služenje:
  • malo omiljenog džema (mi preporučujemo džem od kiselijeg voća poput brusnice, borovnice, aronije ili višnje)
  • žličica- dvije Predsident zrnatog sira bez laktoze
  • malo šećera u prahu

Priprema

Korak 1

Pripremite jaja, brašno izmiješano s praškom za pecivo i zrnati sir.

Korak 2

U blender ubacite zrnati sir i prstohvat soli.

Korak 3

Potom dodajte jedno po jedno jaje.

Korak 4

Dobro izblendajte dok ne dobijete ujednačenu mjehurićastu smjesu.

Korak 5

Dodajte brašno, lagano ga umiješajte žlicom ili špatulom pa sve dobro još jednom izblendajte.

Korak 6

Zagrijte tavu promjera 28 cm, kad se tava zagrijala dodajte pola žličice kokosovog ulja ili maslaca pa izlijte smjesu (ili nanesite smjesu žlicom) u tri male palačinke te ih pecite po par minuta sa svake strane, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.

Korak 7

Kad ste ispekli sve palačinke, premažite 3-4 palačinke omiljenim džemom slažući ih jednu na drugu, na vrh stavite dodatnu žličicu-dvije džema i zrnatog sira, sve lagano posipajte šećerom u prahu i poslužite toplo.

Za ove će vam palačinke trebati samo tri sastojka i blender. U Rusiji ih zovu syrniki, a uz brašno i jaja glavni im je sastojak svježi sir. Mi smo ih napravili s President zrnatim sirom bez laktoze i dobili slasni doručak i desert punog sirnog okusa koji mogu jesti i svi oni koji vole sir i mliječne proizvode, ali im laktoza stvara zdravstvene probleme.