Patlidžani punjeni Salakisom, kus-kusom i cherry rajčicama


Vrijeme pripreme : 70 minuta

ZAHTJEVNOST PRIPREME
Sastojci
- 2 manja patlidžana
- 50 g kus-kusa
- 250 g cherry rajčicama
- 1 limun
- 190 g President Salaksa
- 15 listova svježeg bosiljka
- 5 grančica svježeg origana
- 2 žlice maslinovog ulja
- 50 g maslina
- Po ukusu sol i papar
- 2 manja patlidžana
- 50 g kus-kusa
- 250 g cherry rajčicama
- 1 limun
- 190 g President Salaksa
- 15 listova svježeg bosiljka
- 5 grančica svježeg origana
- 2 žlice maslinovog ulja
- 50 g maslina
- Po ukusu sol i papar
Priprema
Korak 1
"Lađice" patlidžana napunite Salakisom, kus-kusom i cherry rajčicama i uživajte u moru finih okusa!
Korak 2
Patlidžane prerežite na dvije polovice.
Korak 3
Izdubite žlicom i odložite u pleh prikladne veličine.
Korak 4
Izdubljeno meso patlidžana nasjeckajte na sitno i stavite u zdjelu.
Korak 5
Dodajte kus kus koji ste prethodno skuhali prema uputama na pakiranju, narezane cherry rajčice, nasjeckane masline, usitnjeno začinsko bilje, maslinovo ulje, sol, papar, koricu i sok limuna.
Korak 6
Na kraju dodajte i natrgani Salakis te sve dobro promiješajte.
Korak 7
Napunite patlidžane i pecite na 180 stupnjeva 30 minuta prekriveno aluminijskom folijom (ili poklopcem), a zatim zapecite još 15 minuta otkriveno.
Korak 8
Ukrasite Salakisom i začinskim biljem.