Patlidžani punjeni Salakisom, kus-kusom i cherry rajčicama

salakis-patlidzan-h

Vrijeme pripreme : 70 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 2 manja patlidžana
  • 50 g kus-kusa
  • 250 g cherry rajčicama
  • 1 limun
  • 190 g President Salaksa
  • 15 listova svježeg bosiljka
  • 5 grančica svježeg origana
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 50 g maslina
  • Po ukusu sol i papar
  • 2 manja patlidžana
  • 50 g kus-kusa
  • 250 g cherry rajčicama
  • 1 limun
  • 190 g President Salaksa
  • 15 listova svježeg bosiljka
  • 5 grančica svježeg origana
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 50 g maslina
  • Po ukusu sol i papar

Priprema

Korak 1

"Lađice" patlidžana napunite Salakisom, kus-kusom i cherry rajčicama i uživajte u moru finih okusa!

Korak 2

Patlidžane prerežite na dvije polovice.

Korak 3

Izdubite žlicom i odložite u pleh prikladne veličine.

Korak 4

Izdubljeno meso patlidžana nasjeckajte na sitno i stavite u zdjelu.

Korak 5

Dodajte kus kus koji ste prethodno skuhali prema uputama na pakiranju, narezane cherry rajčice, nasjeckane masline, usitnjeno začinsko bilje, maslinovo ulje, sol, papar, koricu i sok limuna.

Korak 6

Na kraju dodajte i natrgani Salakis te sve dobro promiješajte.

Korak 7

Napunite patlidžane i pecite na 180 stupnjeva 30 minuta prekriveno aluminijskom folijom (ili poklopcem), a zatim zapecite još 15 minuta otkriveno.

Korak 8

Ukrasite Salakisom i začinskim biljem.