Pljeskavice punjene kajmakom


Vrijeme pripreme : ~ 45 minuta

ZAHTJEVNOST PRIPREME
Sastojci
- 550 g mljevenog junećeg mesa
- 1 srednje velika glavica luka
- 2 prstohvata soli
- Malo svježe mljevenog papra
- 150 g President mladog kajmaka
- Malo ulja za prženje
- 550 g mljevenog junećeg mesa
- 1 srednje velika glavica luka
- 2 prstohvata soli
- Malo svježe mljevenog papra
- 150 g President mladog kajmaka
- Malo ulja za prženje
Priprema
Korak 1
Pripremite sve sastojke. Luk očistite pa ga nasjeckajte što sitnije.
Korak 2
U zdjelu stavite mljeveno meso, dodajte sol, sjeckani luk i papar pa sve dobro izmiješajte rukama.
Korak 3
Na radnu površinu ili dasku položite komad prozirne folije. Dio smjese (otprilike 110 g) rukama oblikujte u kuglu veličine manje jabuke, položite je na donju polovicu folije pa preklopite gornjom polovicom folije.
Korak 4
Meso pritisnite daskom kako biste dobili tanku, ravnomjerno raspoređenu pljeskavicu. Odvojite gornji dio folije od mesa.
Korak 5
Na sredinu pljeskavice stavite punu žlicu kajmaka.
Korak 6
Uz pomoć folije preklopite meso kako biste dobili formu polumjeseca pa dobro pritisnite rubove kako nadjev tijekom pečenja ne bi iscurio. Ponovite dok ne potrošite smjesu.
Korak 7
Zagrijte grill-tavu, premažite je s malo ulja pa položite po dvije pljeskavice i pecite ih 3-4 minute sa svake strane. Okrećite ih špatulom i ne pritišćite odozgo da ne istisnete nadjev.
Korak 8
Poslužite uz žlicu kajmaka, pržene krumpire i mladi luk ili neki drugi, vama omiljeni prilog.
Korak 9
Pljeskavice možete napraviti i tako da ih spljoštite rukama, uz pomoć manje čaše napravite udubljenje u sredini pa ih ispečete na dobro zagrijanoj tavi ili roštilju.
Korak 10
Pečene pljeskavice složite na tanjure pa u udubljenje stavite po kuglicu hladnog kajmaka i poslužite.
Sezonu roštilja i jedenja na otvorenom otvorili smo sa stilom – juneće smo pljeskavice napunili President mladim kajmakom pa dodali još malo kajmaka, da slučajno ne bude premalo. Poslužili smo ih s prženim krumpirima i mladim lukom pa uživali u punoći njihova okusa i nevjerojatnoj sočnosti.