Pljeskavice punjene kajmakom

ap10

Vrijeme pripreme : ~ 45 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 550 g mljevenog junećeg mesa
  • 1 srednje velika glavica luka
  • 2 prstohvata soli
  • Malo svježe mljevenog papra
  • 150 g President mladog kajmaka
  • Malo ulja za prženje
  • 550 g mljevenog junećeg mesa
  • 1 srednje velika glavica luka
  • 2 prstohvata soli
  • Malo svježe mljevenog papra
  • 150 g President mladog kajmaka
  • Malo ulja za prženje

Priprema

Korak 1

Pripremite sve sastojke. Luk očistite pa ga nasjeckajte što sitnije.

Korak 2

U zdjelu stavite mljeveno meso, dodajte sol, sjeckani luk i papar pa sve dobro izmiješajte rukama.

Korak 3

Na radnu površinu ili dasku položite komad prozirne folije. Dio smjese (otprilike 110 g) rukama oblikujte u kuglu veličine manje jabuke, položite je na donju polovicu folije pa preklopite gornjom polovicom folije.

Korak 4

Meso pritisnite daskom kako biste dobili tanku, ravnomjerno raspoređenu pljeskavicu. Odvojite gornji dio folije od mesa.

Korak 5

Na sredinu pljeskavice stavite punu žlicu kajmaka.

Korak 6

Uz pomoć folije preklopite meso kako biste dobili formu polumjeseca pa dobro pritisnite rubove kako nadjev tijekom pečenja ne bi iscurio. Ponovite dok ne potrošite smjesu.

Korak 7

Zagrijte grill-tavu, premažite je s malo ulja pa položite po dvije pljeskavice i pecite ih 3-4 minute sa svake strane. Okrećite ih špatulom i ne pritišćite odozgo da ne istisnete nadjev.

Korak 8

Poslužite uz žlicu kajmaka, pržene krumpire i mladi luk ili neki drugi, vama omiljeni prilog.

Korak 9

Pljeskavice možete napraviti i tako da ih spljoštite rukama, uz pomoć manje čaše napravite udubljenje u sredini pa ih ispečete na dobro zagrijanoj tavi ili roštilju.

Korak 10

Pečene pljeskavice složite na tanjure pa u udubljenje stavite po kuglicu hladnog kajmaka i poslužite.

Sezonu roštilja i jedenja na otvorenom otvorili smo sa stilom – juneće smo pljeskavice napunili President mladim kajmakom pa dodali još malo kajmaka, da slučajno ne bude premalo. Poslužili smo ih s prženim krumpirima i mladim lukom pa uživali u punoći njihova okusa i nevjerojatnoj sočnosti.