Pogačice sa sirom i bosiljkom

pogacice-sa-sirom-i-bosiljkom_5

Vrijeme pripreme : ~ 60 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 400 g glatkog brašna
  • 250 g Zagrebačkog sira
  • 150 g maslaca
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 15 listova svježeg bosiljka (ili grančica ružmarina)
  • Za premazivanje i posipanje:
  • 1 jaje
  • na vrh noža soli
  • malo sira Ribanaca, sezama, crnog kima
  • 400 g glatkog brašna
  • 250 g Zagrebačkog sira
  • 150 g maslaca
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica soli
  • 15 listova svježeg bosiljka (ili grančica ružmarina)
  • Za premazivanje i posipanje:
  • 1 jaje
  • na vrh noža soli
  • malo sira Ribanaca, sezama, crnog kima

Priprema

Korak 1

U posudu stavite Zagrebački sir kojem ste dodali 1 žličicu soli i dobro ga izradite mikserom uz postupno dodavanje otopljenog maslaca.

Korak 2

Svježe listove bosiljka nasjeckajte na sitno pa ih dodajte izmiješanom siru i maslacu.

Korak 3

Prosijte brašno u koje ste dodali jedan prašak za pecivo pa ga postupno dodajte siru i miješajte. Kad ste dodali sve brašno, umijesite glatko, podatno tijesto. Tijesto formirajte u kuglu, omotajte prozirnom folijom i stavite u hladnjak da odstoji najmanje 30 minuta.

Korak 4

Pobrašnite površinu na kojoj ćete valjati tijesto pa ga razvaljajte na ne manje od 1 cm debljine. Čašom ili kalupom promjera 5 cm vadite pogačice i slažite ih na pleh koji ste prekrili papirom za pečenje. Svaku pogačicu premažite razmućenim jajetom u koje ste dodali malo soli i posipajte Ribancem, sezamom, crnim kimom...

Korak 5

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 20-25 minuta, odnosno dok pogačice ne dobiju lijepu zlatnu boju.

Jednostavan recept za aromatične kruščiće