Povrtni popečci sa sirom


Vrijeme pripreme : ~ 30 minuta

ZAHTJEVNOST PRIPREME
Sastojci
- Za popečke
- 250 g mladih tikvica
- 250 g mladih krumpira
- 200 g trapista
- 1 režanj češnjaka
- 1 jaje
- 5-6 žlica krušnih mrvica
- 2 prstohvata soli
- Malo svježe mljevenog papra
- Za umak od kiselog vrhnja
- 180 g kiselog vrhnja
- 1 žlica maslinovog ulja
- Malo svježeg vlasca
- Dodatno
- 3-4 žlice krušnih mrvica
- 150 ml suncokretova ulja
- Za popečke
- 250 g mladih tikvica
- 250 g mladih krumpira
- 200 g trapista
- 1 režanj češnjaka
- 1 jaje
- 5-6 žlica krušnih mrvica
- 2 prstohvata soli
- Malo svježe mljevenog papra
- Za umak od kiselog vrhnja
- 180 g kiselog vrhnja
- 1 žlica maslinovog ulja
- Malo svježeg vlasca
- Dodatno
- 3-4 žlice krušnih mrvica
- 150 ml suncokretova ulja
Priprema
Korak 1
Pripremite sve namirnice.
Korak 2
Tikvice operite i posušite te ih naribajte na širi dio ribeža. Krumpire operite, ogulite i posušite pa i njih naribajte na širi dio ribeža. Izmiješajte krumpire i tikvice, dodajte prstohvat soli i pustite da odstoje oko 10 min.
Korak 3
Na sitni dio ribeža naribajte sir.
Korak 4
Krumpire i tikvice dobro iscijedite rukama pa ih stavite u zdjelu. Dodajte protisnuti češnjak, ribani sir, prstohvat soli, malo svježe mljevenog papra i jedno jaje pa dobro izmiješajte.
Korak 5
Dodajte krušne mrvice, sve još jednom dobro izmiješajte (najbolje rukama) pa žlicom vadite smjesu i rukama je formirajte u kuglice. Kuglice potom uvaljajte u krušne mrvice i dlanovima spljoštite u oblik diska.
Korak 6
Zagrijte ulje pa ubacite popečke i pržite ih po pet minuta sa svake strane na srednje jakoj vatri. Pržene popečke stavljajte na tanjur koji ste prekrili kuhinjskim ručnikom.
Korak 7
Popečke poslužite tople uz umak od kiselog vrhnja, koji ste napravili tako što ste izmiješali kiselo vrhnje, maslinovo ulje, sol i sjeckani svježi vlasac.
Kombinacija mladih krumpira i tikvica, malo češnjaka i puno ribanog trapista nikako ne može razočarati, a ako te namirnice spojite u aromatične popečke, dobit ćete brzi, slasni zalogaj u kojem možete uživati cijelo ljeto.