Povrtni popečci sa sirom

ap8

Vrijeme pripreme : ~ 30 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • Za popečke
  • 250 g mladih tikvica
  • 250 g mladih krumpira
  • 200 g trapista
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 jaje
  • 5-6 žlica krušnih mrvica
  • 2 prstohvata soli
  • Malo svježe mljevenog papra
  • Za umak od kiselog vrhnja
  • 180 g kiselog vrhnja
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Malo svježeg vlasca
  • Dodatno
  • 3-4 žlice krušnih mrvica
  • 150 ml suncokretova ulja
  • Za popečke
  • 250 g mladih tikvica
  • 250 g mladih krumpira
  • 200 g trapista
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 jaje
  • 5-6 žlica krušnih mrvica
  • 2 prstohvata soli
  • Malo svježe mljevenog papra
  • Za umak od kiselog vrhnja
  • 180 g kiselog vrhnja
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • Malo svježeg vlasca
  • Dodatno
  • 3-4 žlice krušnih mrvica
  • 150 ml suncokretova ulja

Priprema

Korak 1

Pripremite sve namirnice.

Korak 2

Tikvice operite i posušite te ih naribajte na širi dio ribeža. Krumpire operite, ogulite i posušite pa i njih naribajte na širi dio ribeža. Izmiješajte krumpire i tikvice, dodajte prstohvat soli i pustite da odstoje oko 10 min.

Korak 3

Na sitni dio ribeža naribajte sir.

Korak 4

Krumpire i tikvice dobro iscijedite rukama pa ih stavite u zdjelu. Dodajte protisnuti češnjak, ribani sir, prstohvat soli, malo svježe mljevenog papra i jedno jaje pa dobro izmiješajte.

Korak 5

Dodajte krušne mrvice, sve još jednom dobro izmiješajte (najbolje rukama) pa žlicom vadite smjesu i rukama je formirajte u kuglice. Kuglice potom uvaljajte u krušne mrvice i dlanovima spljoštite u oblik diska.

Korak 6

Zagrijte ulje pa ubacite popečke i pržite ih po pet minuta sa svake strane na srednje jakoj vatri. Pržene popečke stavljajte na tanjur koji ste prekrili kuhinjskim ručnikom.

Korak 7

Popečke poslužite tople uz umak od kiselog vrhnja, koji ste napravili tako što ste izmiješali kiselo vrhnje, maslinovo ulje, sol i sjeckani svježi vlasac.

Kombinacija mladih krumpira i tikvica, malo češnjaka i puno ribanog trapista nikako ne može razočarati, a ako te namirnice spojite u aromatične popečke, dobit ćete brzi, slasni zalogaj u kojem možete uživati cijelo ljeto.