Pržene kuglice od sira i krumpira


Vrijeme pripreme : ~ 60 minuta

ZAHTJEVNOST PRIPREME
Sastojci
- Za 10 – 12 kuglica
- 2 srednje velika krumpira
- 80 g sira Podravca u kori
- 3-4 kuglice mozzarellina Galbani
- 30 g maslaca
- 1 manja zelena paprika
- vezica svježeg vlasca
- prstohvat soli
- malo papra
- mljevene čili pahuljice
- Za prženje
- ulje
- 2 žlice brašna, malo vode (pripremiti gustu smjesu)
- krušne mrvice ili gotova smjesa za pohanje
- Za 10 – 12 kuglica
- 2 srednje velika krumpira
- 80 g sira Podravca u kori
- 3-4 kuglice mozzarellina Galbani
- 30 g maslaca
- 1 manja zelena paprika
- vezica svježeg vlasca
- prstohvat soli
- malo papra
- mljevene čili pahuljice
- Za prženje
- ulje
- 2 žlice brašna, malo vode (pripremiti gustu smjesu)
- krušne mrvice ili gotova smjesa za pohanje
Priprema
Korak 1
Ogulite krumpire, operite ih i narežite na četvrtine. Malo ih posolite i kuhajte na pari 20-25 minuta. Potom ih malo ohladite i izgnječite vilicom. Dodajte maslac, prstohvat soli i sve dobro izmiješajte te pustite da se ohladi.
Korak 2
Papriku operite, očistite od koštica pa nasjeckajte na sitne kockice. Sir naribajte na sitniji dio ribeža.
Korak 3
Krumpiru dodajte sir, papriku, sitno sjeckani vlasac, svježe mljeveni papar i čili pahuljice pa sve dobro izmiješajte.
Korak 4
Mozzarelline dobro ocijedite pa ih natrgajte na manje komadiće.
Korak 5
Napravite kuglice: uzmite žlicu smjese, u nju utisnite komadić mozzarelle pa dlanovima formirajte kuglicu. Kuglice mogu biti veće ili manje. Uvaljajte ih u krušne mrvice ili u gotovu smjesu za pohanje.
Korak 6
U manjoj zdjelici pomiješajte brašno i vodu te napravite smjesu gušću od smjese za palačinke. Jednu po jednu kuglicu uvaljajte u tu smjesu pa još jednom u krušne mrvice. Kad ste pripremili sve kuglice, zagrijte ulje za prženje.
Korak 7
U dobro zagrijanom ulju malo po malo pržite kuglice do zlatne boje. Izvadite ih iz ulja pa stavite na papirnati ubrus da se ocijede od viška masnoće.
Korak 8
Poslužite tople kao toplo predjelo ili prilog uz glavno jelo.
Ovo sočno i jednostavno sirno jelo odlično je i dugo nakon što se ohladi!