Pržene kuglice od sira i krumpira

as10b

Vrijeme pripreme : ~ 60 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • Za 10 – 12 kuglica
  • 2 srednje velika krumpira
  • 80 g sira Podravca u kori
  • 3-4 kuglice mozzarellina Galbani
  • 30 g maslaca
  • 1 manja zelena paprika
  • vezica svježeg vlasca
  • prstohvat soli
  • malo papra
  • mljevene čili pahuljice
  • Za prženje
  • ulje
  • 2 žlice brašna, malo vode (pripremiti gustu smjesu)
  • krušne mrvice ili gotova smjesa za pohanje
  • Za 10 – 12 kuglica
  • 2 srednje velika krumpira
  • 80 g sira Podravca u kori
  • 3-4 kuglice mozzarellina Galbani
  • 30 g maslaca
  • 1 manja zelena paprika
  • vezica svježeg vlasca
  • prstohvat soli
  • malo papra
  • mljevene čili pahuljice
  • Za prženje
  • ulje
  • 2 žlice brašna, malo vode (pripremiti gustu smjesu)
  • krušne mrvice ili gotova smjesa za pohanje

Priprema

Korak 1

Ogulite krumpire, operite ih i narežite na četvrtine. Malo ih posolite i kuhajte na pari 20-25 minuta. Potom ih malo ohladite i izgnječite vilicom. Dodajte maslac, prstohvat soli i sve dobro izmiješajte te pustite da se ohladi.

Korak 2

Papriku operite, očistite od koštica pa nasjeckajte na sitne kockice. Sir naribajte na sitniji dio ribeža.

Korak 3

Krumpiru dodajte sir, papriku, sitno sjeckani vlasac, svježe mljeveni papar i čili pahuljice pa sve dobro izmiješajte.

Korak 4

Mozzarelline dobro ocijedite pa ih natrgajte na manje komadiće.

Korak 5

Napravite kuglice: uzmite žlicu smjese, u nju utisnite komadić mozzarelle pa dlanovima formirajte kuglicu. Kuglice mogu biti veće ili manje. Uvaljajte ih u krušne mrvice ili u gotovu smjesu za pohanje.

Korak 6

U manjoj zdjelici pomiješajte brašno i vodu te napravite smjesu gušću od smjese za palačinke. Jednu po jednu kuglicu uvaljajte u tu smjesu pa još jednom u krušne mrvice. Kad ste pripremili sve kuglice, zagrijte ulje za prženje.

Korak 7

U dobro zagrijanom ulju malo po malo pržite kuglice do zlatne boje. Izvadite ih iz ulja pa stavite na papirnati ubrus da se ocijede od viška masnoće.

Korak 8

Poslužite tople kao toplo predjelo ili prilog uz glavno jelo.

Ovo sočno i jednostavno sirno jelo odlično je i dugo nakon što se ohladi!