Ružice s jabukama i goudom

ar6

Vrijeme pripreme : ~ 40 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 300 g Goude
  • 2 pakiranja svježeg, razvaljanog lisnatog tijesta
  • 2 srednje velike jabuke
  • 300 g Goude
  • 2 pakiranja svježeg, razvaljanog lisnatog tijesta
  • 2 srednje velike jabuke

Priprema

Korak 1

Pripremite sve sastojke i jabuke operite.

Korak 2

Jabuke prerežite na četvrtine, izrežite sredinu s košticama pa ih narežite na tanke listiće. U loncu zakuhajte vodu i ubacite jabuke da prokuhaju oko 3 minute. Potom jabuke ocijedite, ohladite ih i posušite kuhinjskim papirnatim ubrusom.

Korak 3

Svaki komad lisnatog tijesta narežite na 6 traka (režite po kraćem dijelu). Na svaki traku uz gornji rub složite jabuke i to tako da malo prelaze preko ruba, potom po jabukama složite listiće sira (prerezane po pola) i zarolajte u ružicu.

Korak 4

Svaku ružicu na donjem dijelu dobro stisnite i zatvorite kako nadjev tijekom pečenja ne bi iscurio pa ih složite u kalup za muffine (ili pleh za pečenje prekriven papirom za pečenje). Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 175°C i pecite oko 25-30 minuta. Ružice su pečene kada površina poprimi lijepu rumenu boju.

Korak 5

Izvadite van na rešetku i lagano ohladite pa poslužite još tople kao toplo predjelo ili hladne kao snack.

Spojili smo jabuke i Goudu, zarolali ih u ružice i za čas dobili hrskavi zalogaj koji nas je oduševio.