Šareni ražnjići s mramornom goudom


Vrijeme pripreme : ~ 40 minuta

ZAHTJEVNOST PRIPREME
Sastojci
- 6 manjih svinjskih kobasica za pečenje
- 1 veća zelena jabuka
- 1 glavica ljubičastog luka
- 18 listića svježeg bosiljka
- 3 režnja češnjaka
- 3 grančice ružmarina
- 50 g Dukat maslaca
- 125 g President marbled goude u bloku
- 6 manjih svinjskih kobasica za pečenje
- 1 veća zelena jabuka
- 1 glavica ljubičastog luka
- 18 listića svježeg bosiljka
- 3 režnja češnjaka
- 3 grančice ružmarina
- 50 g Dukat maslaca
- 125 g President marbled goude u bloku
Priprema
Korak 1
Svaku kobasicu izrežite na 4 komada.
Korak 2
Režnjeve češnjaka očistite i ostavite cijele.
Korak 3
Luk očistite i izrežite na veće komade.
Korak 4
Jabuke izrežite na komade, potrebno je 18 komada.
Korak 5
Dodajte grančice ružmarina, sve dobro promiješajte, natrgajte po vrhu maslac i pecite 20 minuta na 200 stupnjeva uz povremeno miješanje.
Korak 6
Za to vrijeme narežite goudu na 18 kockica.
Korak 7
Kad su kobasice i ostali sastojci pečeni, odstranite grančice ružmarina i režnjeve češnjaka.
Korak 8
Na štapiće nižite komadić kobasice pa luka, jabuke, listić bosiljka, kockicu goude i ponavljajte dok ne nanižete 6 ražnjića.
Ovi ražnjići savršen su gurmanski zalogaj za druženja, piknike i izlete! Ukusan su spoj naizgled neočekivanih namirnica, ali zapravo klasičnih okusa u praktičnom obliku. Pikantne svinjske kobasice savršeno se slažu sa slatko-kiselom jabukom, a sve nadopunjuje blagi orašasti okus goude.