Šareni ražnjići s mramornom goudom

president-raznjici_v

Vrijeme pripreme : ~ 40 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 6 manjih svinjskih kobasica za pečenje
  • 1 veća zelena jabuka
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • 18 listića svježeg bosiljka
  • 3 režnja češnjaka
  • 3 grančice ružmarina
  • 50 g Dukat maslaca
  • 125 g President marbled goude u bloku
  • 6 manjih svinjskih kobasica za pečenje
  • 1 veća zelena jabuka
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • 18 listića svježeg bosiljka
  • 3 režnja češnjaka
  • 3 grančice ružmarina
  • 50 g Dukat maslaca
  • 125 g President marbled goude u bloku

Priprema

Korak 1

Svaku kobasicu izrežite na 4 komada.

Korak 2

Režnjeve češnjaka očistite i ostavite cijele.

Korak 3

Luk očistite i izrežite na veće komade.

Korak 4

Jabuke izrežite na komade, potrebno je 18 komada.

Korak 5

Dodajte grančice ružmarina, sve dobro promiješajte, natrgajte po vrhu maslac i pecite 20 minuta na 200 stupnjeva uz povremeno miješanje.

Korak 6

Za to vrijeme narežite goudu na 18 kockica.

Korak 7

Kad su kobasice i ostali sastojci pečeni, odstranite grančice ružmarina i režnjeve češnjaka.

Korak 8

Na štapiće nižite komadić kobasice pa luka, jabuke, listić bosiljka, kockicu goude i ponavljajte dok ne nanižete 6 ražnjića.

Ovi ražnjići savršen su gurmanski zalogaj za druženja, piknike i izlete! Ukusan su spoj naizgled neočekivanih namirnica, ali zapravo klasičnih okusa u praktičnom obliku. Pikantne svinjske kobasice savršeno se slažu sa slatko-kiselom jabukom, a sve nadopunjuje blagi orašasti okus goude.