Sir u ulju


Vrijeme pripreme : ~ 15 minuta

ZAHTJEVNOST PRIPREME
Sastojci
- 1 Bjelovarski slani sir
- malo maslinova ulja, papra u zrnu, ljute papričice, svježeg ružmarina
- 1 Bjelovarski slani sir
- malo maslinova ulja, papra u zrnu, ljute papričice, svježeg ružmarina
Priprema
Korak 1
Bjelovarski slani sir narežite na kockice veličine 2x2 cm.
Korak 2
U čistu staklenku slažite sastojke za koje ste se odlučili. Mi smo svoj sir spremili sa svježim ružmarinom, papričicama i paprom, a vi po želji možete ubaciti na listiće narezan češnjak, kadulju ili bosiljak. Na vama je da odlučite.
Korak 3
Nakon što ste posložili sastojke, zalijte ih maslinovim uljem do vrha.
Korak 4
Sir u ulju najbolji je nakon nekoliko dana, kad se svi sastojci prožmu. Poslužite ga kao hladno predjelo uz pršut i domaći kruh za umakanje u maslinovo ulje.
Sirevi na području Dalmacije i otoka najčešće se čuvaju, ali i poslužuju s maslinovim uljem. Ovaj put koristili smo Bjelovarski slani sir, za slasni spoj dvije hrvatske regije!