Sir u ulju

sir-u-ulju_13

Vrijeme pripreme : ~ 15 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 1 Bjelovarski slani sir
  • malo maslinova ulja, papra u zrnu, ljute papričice, svježeg ružmarina
  • 1 Bjelovarski slani sir
  • malo maslinova ulja, papra u zrnu, ljute papričice, svježeg ružmarina

Priprema

Korak 1

Bjelovarski slani sir narežite na kockice veličine 2x2 cm.

Korak 2

U čistu staklenku slažite sastojke za koje ste se odlučili. Mi smo svoj sir spremili sa svježim ružmarinom, papričicama i paprom, a vi po želji možete ubaciti na listiće narezan češnjak, kadulju ili bosiljak. Na vama je da odlučite.

Korak 3

Nakon što ste posložili sastojke, zalijte ih maslinovim uljem do vrha.

Korak 4

Sir u ulju najbolji je nakon nekoliko dana, kad se svi sastojci prožmu. Poslužite ga kao hladno predjelo uz pršut i domaći kruh za umakanje u maslinovo ulje.

Sirevi na području Dalmacije i otoka najčešće se čuvaju, ali i poslužuju s maslinovim uljem. Ovaj put koristili smo Bjelovarski slani sir, za slasni spoj dvije hrvatske regije!