Slatki dip od bundeve i sira

ad8

Vrijeme pripreme : ~ 90 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 250 g Galbani mascarpone sira
  • 500 g očišćene muškatne bundeve
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica cimeta
  • 250 g Galbani mascarpone sira
  • 500 g očišćene muškatne bundeve
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica cimeta

Priprema

Korak 1

Bundevu narežite na manje komade, očistite je od koštica i ogulite. Komade bundeve položite na pleh koji ste prekrili papirom za pečenje i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite 45 minuta. Kad je bundeva pečena, izvadite je i pustite da se ohladi.

Korak 2

Bundevu očistite od eventualnih tamnijih, zagorenih dijelova, stavite je u zdjelu pa je vilicom usitnite u pire. Dodajte šećer u prahu, vanilin šećer i cimet pa sve dobro izmiješajte.

Korak 3

Na kraju dodajte mascarpone i ručno metlicom sve dobro sjedinite. Ako želite ujednačeniju i kremastiju smjesu, koristite električni mikser.

Korak 4

Dip dobro ohladite pa poslužite s omiljenim suhim kolačićima, keksima ili paprenjacima.

Ako su vam slani dipovi već dobro poznati, vrijeme je da otkrijete i njegovu slatku inačicu. Ovaj jednostavni slatki dip od pečene bundeve i mascarpone sira je sve što ćete ovih blagdana trebati kako biste dodatno obogatili vaše sitne suhe kolačiće i kekse. A možete njime premazati i omiljenu tortu ili kolač.