Topla salata s divljim šparogama, samoniklim biljem i Salakisom

as7 (3)

Vrijeme pripreme : ~ 30 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • Za salatu
  • 150 g sira Salakisa
  • 1 vezica divljih šparoga
  • 1 kg samoniklog bilja (divlja blitva, komorač, mišancija)
  • 4 jaja
  • Prstohvat soli
  • Malo svježe mljevenog papra
  • Za preljev
  • 50 ml maslinova ulja
  • 2 žlice vinskog octa
  • Prstohvat soli
  • Za salatu
  • 150 g sira Salakisa
  • 1 vezica divljih šparoga
  • 1 kg samoniklog bilja (divlja blitva, komorač, mišancija)
  • 4 jaja
  • Prstohvat soli
  • Malo svježe mljevenog papra
  • Za preljev
  • 50 ml maslinova ulja
  • 2 žlice vinskog octa
  • Prstohvat soli

Priprema

Korak 1

Pripremite sve sastojke: samoniklo bilje operite, a šparogama odrežite vrhove.

Korak 2

Samoniklo bilje stavite u dublji lonac, prelijte vodom, dodajte prstohvat soli pa blanširajte 12-15 minuta.

Korak 3

Šparoge stavite u posudu, prelijte vodom pa i njih blanširajte oko 5 minuta.

Korak 4

Jaja stavite kuhati u hladnu vodu. Kad zakipi, kuhajte još točno 7 minuta. Ohladite ih pod mlazom hladne vode, ogulite i prerežite po pola.

Korak 5

U zdjelu ili na široki dublji pladanj složite prvo ocijeđeno blanširano samoniklo bilje, oko njega složite blanširane vrhove šparoga, prelijte preljevom od maslinova ulja, octa i soli, dodajte jaja pa po vrhu namrvite Salakis. Sve pospite svježe mljevenim paprom i poslužite toplo.

Na tržnice su stigle divlje šparoge i ostalo samoniklo bilje, a mi smo dobili preporuku za idealnu proljetnu salatu u kojoj se šepuri naš Salakis. Dodali smo i kuhana jaja te spremno zakoračili u proljeće.