Zapečene paprike sa sirom

ap8 (2)

Vrijeme pripreme : ~ 60 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 3 srednje velike paprike
  • 250 g President Salakis
  • 100 g President Podravca
  • 5-6 cherry rajčica
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • Nekoliko grančica svježeg timjana
  • Malo mljevenog papra
  • 3 srednje velike paprike
  • 250 g President Salakis
  • 100 g President Podravca
  • 5-6 cherry rajčica
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • Nekoliko grančica svježeg timjana
  • Malo mljevenog papra

Priprema

Korak 1

Pripremite sve sastojke. Paprike operite, a sir izvadite iz hladnjaka i pustite da malo odstoji na sobnoj temperaturi.

Korak 2

Paprike prerežite po pola pa ih očistite od sjemenki. Složite ih u posudu za pečenje, premažite maslinovim uljem pa ih pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 15-20 minuta.

Korak 3

Napravite nadjev: u zdjeli vilicom izdrobite Salakis (ostavite sa strane jedno 2 žlice sira za završno dekoriranje), dodajte naribani Podravec, protisnuti ili sitno sjeckani češnjak, listiće timijana, papar i maslinovo ulje pa sve dobro izmiješajte. Cherry rajčice operite, posušite kuhinjskim ubrusima pa ih narežite na četvrtine.

Korak 4

Paprike izvadite iz pećnice, okrenite ih kratko na drugu stranu i ocijedite tekućinu koju su otpustile tijekom pečenja pa ih ponovno okrenite i napunite nadjevom. U svaku papriku utisnite po 2-3 četvrtine cherry rajčice pa ih vratite u pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 30-40 minuta, odnosno dok nadjev ne poprimi lijepu zlatnu boju.

Korak 5

Izvadite iz pećnice, pustite da se paprike ohlade 5 minuta, dodajte ostatak Salakisa, posipajte svježim listićima timijana (možete nakapati još malo maslinova ulja) pa poslužite kao toplo predjelo uz kalamata masline i tostirani kruh.

Uz ove fine punjene i zapečene paprike za tren otputujte u Grčku jer ljeto je idealno vrijeme za to. Grci bi ih napunili svojom tradicionalnom fetom, mi smo ih napunili našim Salakisom. Dodali smo začine i cherry rajčice, zapekli ih u pećnici i dobili pravo gurmansko veselje.