Zapečeni kruh punjen sirom


Vrijeme pripreme : ~ 30 minuta

ZAHTJEVNOST PRIPREME
Sastojci
- 1 kruh po izboru
- 200-300 g Sirele Dimsi, goude ili President camemberta (ili kombinacija), narezanog na kockice
- 100 g otopljenog maslaca
- 1 protisnuti režanj češnjaka
- prstohvat soli
- 2-3 žličice sjeckanog peršina
- 1 kruh po izboru
- 200-300 g Sirele Dimsi, goude ili President camemberta (ili kombinacija), narezanog na kockice
- 100 g otopljenog maslaca
- 1 protisnuti režanj češnjaka
- prstohvat soli
- 2-3 žličice sjeckanog peršina
Priprema
Korak 1
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Gornji dio kruha narežite na kockice. Pomiješajte maslac s protisnutim češnjakom i peršinom. U „džepove“ ulijte malo maslaca sa začinima pa utisnite kockice sira. Ostatak maslaca prelijte po kruhu.
Korak 2
Zamotajte u foliju i pecite 15 minuta, dok se sir ne otopi, pa izvadite iz folije i pecite još 3-5 minuta.
Korak 3
Kruh možete pripremiti i dan prije, pa čuvati u hladnjaku ili dulje u zamrzivaču.
Zapečeni hrskavi kruh, sir koji se rastapa... Poznati pull-apart bread priprema se dok kažeš sir!