Zapečeni kruh punjen sirom

zapeceni-kruh-sa-sirom-i-zacinima_peceni

Vrijeme pripreme : ~ 30 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 1 kruh po izboru
  • 200-300 g Sirele Dimsi, goude ili President camemberta (ili kombinacija), narezanog na kockice
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 1 protisnuti režanj češnjaka
  • prstohvat soli
  • 2-3 žličice sjeckanog peršina
  • 1 kruh po izboru
  • 200-300 g Sirele Dimsi, goude ili President camemberta (ili kombinacija), narezanog na kockice
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 1 protisnuti režanj češnjaka
  • prstohvat soli
  • 2-3 žličice sjeckanog peršina

Priprema

Korak 1

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Gornji dio kruha narežite na kockice. Pomiješajte maslac s protisnutim češnjakom i peršinom. U „džepove“ ulijte malo maslaca sa začinima pa utisnite kockice sira. Ostatak maslaca prelijte po kruhu.

Korak 2

Zamotajte u foliju i pecite 15 minuta, dok se sir ne otopi, pa izvadite iz folije i pecite još 3-5 minuta.

Korak 3

Kruh možete pripremiti i dan prije, pa čuvati u hladnjaku ili dulje u zamrzivaču.

Zapečeni hrskavi kruh, sir koji se rastapa... Poznati pull-apart bread priprema se dok kažeš sir!