Zapečeni krumpiri s brie sirom


Vrijeme pripreme : 60 minuta

ZAHTJEVNOST PRIPREME
Sastojci
- 500 g krumpira (5-6 manjih krumpira)
- 200 g President Brie sira
- 40 g Dukat maslaca
- 1 režanj češnjaka
- 1 žličica suhog timijana
- 6-8 listića svježe kadulje
- Prstohvat soli
- 2 žlice maslinova ulja
- 500 g krumpira (5-6 manjih krumpira)
- 200 g President Brie sira
- 40 g Dukat maslaca
- 1 režanj češnjaka
- 1 žličica suhog timijana
- 6-8 listića svježe kadulje
- Prstohvat soli
- 2 žlice maslinova ulja
Priprema
Korak 1
Kad poželite nešto toplo, aromatično i utješno, posegnite za našim receptom za najslasnije krumpire. Ispekli smo ih u pećnici, premazali začinjenim maslacem, dodali šnite kremastog President Brie sira i svježu kadulju i vratili nakratko u pećnicu da se sir lagano otopi. Zašto vi ne biste učinili isto?
Korak 2
Pripremite sve sastojke; krumpire dobro operite i posušite, maslac izvadite iz hladnjaka barem 30 minuta prije no što ćete pripremati jelo kako bi omekšao.
Korak 3
Ako koristite veće krumpire, prerežite ih na tri dijela, dok manje krumpire prepolovite.
Korak 4
Krumpire dobro premažite maslinovim uljem pa ih složite u posudu za pečenje koju ste prekrili papirom za pečenje. Posolite ih i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C (ventilacija) i pecite oko 35-40 minuta.
Korak 5
Izvadite krumpire iz pećnice pa svaki krumpir lagano spljoštite gnječilicom za krumpir ili vilicom. U manjoj zdjelici izmiješajte omekšali maslac, protisnuti češnjak i timijan.
Korak 6
Svaki krumpir obilato premažite začinjenim maslacem, dodajte po šnitu ili dvije President brie sira i na kraju dodajte po jedan svježi listić kadulje koji ste premazali maslinovim uljem.
Korak 7
Vratite u pećnicu i pecite još 10-15 minuta, odnosno pustite da se sir lijepo zapeče, a kadulja postane hrskava.
Korak 8
Izvadite iz pećnice, pričekajte par minuta da se krumpir ohladi pa ga poslužite kao toplo predjelo ili prilog glavnom jelu.