Zapečeni krumpiri s brie sirom

Zapečeni krumpiri s brie sirom-6

Vrijeme pripreme : 60 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 500 g krumpira (5-6 manjih krumpira)
  • 200 g President Brie sira
  • 40 g Dukat maslaca
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žličica suhog timijana
  • 6-8 listića svježe kadulje
  • Prstohvat soli
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 500 g krumpira (5-6 manjih krumpira)
  • 200 g President Brie sira
  • 40 g Dukat maslaca
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žličica suhog timijana
  • 6-8 listića svježe kadulje
  • Prstohvat soli
  • 2 žlice maslinova ulja

Priprema

Korak 1

Kad poželite nešto toplo, aromatično i utješno, posegnite za našim receptom za najslasnije krumpire. Ispekli smo ih u pećnici, premazali začinjenim maslacem, dodali šnite kremastog President Brie sira i svježu kadulju i vratili nakratko u pećnicu da se sir lagano otopi. Zašto vi ne biste učinili isto?

Korak 2

Pripremite sve sastojke; krumpire dobro operite i posušite, maslac izvadite iz hladnjaka barem 30 minuta prije no što ćete pripremati jelo kako bi omekšao.

Korak 3

Ako koristite veće krumpire, prerežite ih na tri dijela, dok manje krumpire prepolovite.

Korak 4

Krumpire dobro premažite maslinovim uljem pa ih složite u posudu za pečenje koju ste prekrili papirom za pečenje. Posolite ih i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C (ventilacija) i pecite oko 35-40 minuta.

Korak 5

Izvadite krumpire iz pećnice pa svaki krumpir lagano spljoštite gnječilicom za krumpir ili vilicom. U manjoj zdjelici izmiješajte omekšali maslac, protisnuti češnjak i timijan.

Korak 6

Svaki krumpir obilato premažite začinjenim maslacem, dodajte po šnitu ili dvije President brie sira i na kraju dodajte po jedan svježi listić kadulje koji ste premazali maslinovim uljem.

Korak 7

Vratite u pećnicu i pecite još 10-15 minuta, odnosno pustite da se sir lijepo zapeče, a kadulja postane hrskava.

Korak 8

Izvadite iz pećnice, pričekajte par minuta da se krumpir ohladi pa ga poslužite kao toplo predjelo ili prilog glavnom jelu.