Rolice sa šunkom i sirom

Capturde

Vrijeme pripreme : ~ 120 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • Za tijesto:
  • 300 g glatkog brašna
  • 180 ml mlake vode
  • 7 g suhog kvasca
  • 7 g soli
  • 1 žličica šećera
  • 2 žlice maslinova ulja
  • Za nadjev:
  • 250 g sira Podravca
  • 200 g tanko rezane dimljene šunke
  • 100 g mliječnog namaza
  • 1 žličica pesta od bosiljka
  • Za tijesto:
  • 300 g glatkog brašna
  • 180 ml mlake vode
  • 7 g suhog kvasca
  • 7 g soli
  • 1 žličica šećera
  • 2 žlice maslinova ulja
  • Za nadjev:
  • 250 g sira Podravca
  • 200 g tanko rezane dimljene šunke
  • 100 g mliječnog namaza
  • 1 žličica pesta od bosiljka

Priprema

Korak 1

U zdjelu stavite sve suhe sastojke, dodajte vodu i maslinovo ulje pa umijesite tijesto. Na pobrašnjenoj površini mijesite ga oko 10 minuta dok ne dobijete glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke (pomažite si dodavanjem brašna). Tijesto vratite u zdjelu, lagano ga nauljite, prekrijte zdjelu prozirnom folijom i pustite dizati 60 minuta.

Korak 2

Uzdiglo tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu površinu pa ga tanko razvaljajte u kvadrat.

Korak 3

Uzdiglo tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu površinu pa ga tanko razvaljajte u kvadrat.

Korak 4

Preko namaza složite tanko rezanu dimljenu šunku, a po njoj na grubi dio ribeža naribajte Podravec.

Korak 5

Tako nadjeveno tijesto pažljivo zarolajte u roladu pa oštrim nožem režite rolice širine ne manje od 1,5 cm. Rolice slažite jednu do druge na lim koji ste prekrili papirom za pečenje.

Korak 6

Složene rolice prekrijte čistom kuhinjskom krpom i pustite dizati još 15-20 minuta. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva (ventilacija). Pecite ih 25-30 minuta, odnosno dok sir lijepo ne porumeni.

Korak 7

Izvadite rolice iz pećnice pa pažljivo s papirom za pečenje prenesite na rešetku i pustite hladiti oko 10 minuta. Prohlađene rolice pažljivo razdvojite.

Korak 8

Prebacite ih na tanjur i poslužite tople.

Tople, mekane rolice od dizanog tijesta, nadjevene finom dimljenom šunkom i ribanim Podravcem, naš su adut za jesenska okupljanja za stolom. Odlične su baš u svako doba dana - za doručak, kao snack za užinu ili za večeru!