Zapečeni mladi krumpir s kajmakom


Vrijeme pripreme : ~ 60 minuta

ZAHTJEVNOST PRIPREME
Sastojci
- 8-10 mladih krumpira srednje veličine
- 250 g President mladog kajmaka
- 16-20 tankih traka slanine
- 200g President Goude
- svježi timjan
- maslinovo ulje
- sol
- 8-10 mladih krumpira srednje veličine
- 250 g President mladog kajmaka
- 16-20 tankih traka slanine
- 200g President Goude
- svježi timjan
- maslinovo ulje
- sol
Priprema
Korak 1
Mlade krumpire dobro operite i iščetkajte pa ih posušite čistom kuhinjskom krpom. Svaki krumpir prerežite po pola. U posudu za pečenje ulijte nekoliko žlica maslinova ulja i ravnomjerno ga razmažite po čitavoj posudi.
Korak 2
Krumpire posolite i dobro utrljajte sol. Svaku polovicu omotajte slaninom pa položite u posudu ravnim dijelom okrenutim prema dolje.
Korak 3
Na svaki krumpir nanesite žličicu kajmaka pa dodajte svježi timijan.
Korak 4
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 45 minuta.
Korak 5
Dok se krumpiri peku, na širi dio ribeža naribajte goudu.
Korak 6
Nakon 45 minuta izvadite krumpire iz pećnice, posipajte ih ribanom goudom pa vratite peći još 10 minuta da se sir rastopi i zapeče.
Korak 7
Izvadite iz pećnice i poslužite odmah, uz žličicu kajmaka.
Mladi se krumpiri uz President kajmak i finu dimljenu slaninu u trenu pretvaraju u gurmanski užitak.