Zapečeni mladi krumpir s kajmakom

ak10

Vrijeme pripreme : ~ 60 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 8-10 mladih krumpira srednje veličine
  • 250 g President mladog kajmaka
  • 16-20 tankih traka slanine
  • 200g President Goude
  • svježi timjan
  • maslinovo ulje
  • sol
  • 8-10 mladih krumpira srednje veličine
  • 250 g President mladog kajmaka
  • 16-20 tankih traka slanine
  • 200g President Goude
  • svježi timjan
  • maslinovo ulje
  • sol

Priprema

Korak 1

Mlade krumpire dobro operite i iščetkajte pa ih posušite čistom kuhinjskom krpom. Svaki krumpir prerežite po pola. U posudu za pečenje ulijte nekoliko žlica maslinova ulja i ravnomjerno ga razmažite po čitavoj posudi.

Korak 2

Krumpire posolite i dobro utrljajte sol. Svaku polovicu omotajte slaninom pa položite u posudu ravnim dijelom okrenutim prema dolje.

Korak 3

Na svaki krumpir nanesite žličicu kajmaka pa dodajte svježi timijan.

Korak 4

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 45 minuta.

Korak 5

Dok se krumpiri peku, na širi dio ribeža naribajte goudu.

Korak 6

Nakon 45 minuta izvadite krumpire iz pećnice, posipajte ih ribanom goudom pa vratite peći još 10 minuta da se sir rastopi i zapeče.

Korak 7

Izvadite iz pećnice i poslužite odmah, uz žličicu kajmaka.

Mladi se krumpiri uz President kajmak i finu dimljenu slaninu u trenu pretvaraju u gurmanski užitak.