Zapečeni mlinci sa sirom i slaninom

am6a

Vrijeme pripreme : ~ 60 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 250 g mlinaca
  • 1 žlica ulja
  • 375 g Zagrebačkog sira
  • 100 g slanine
  • 2 Brzo & Fino kisela vrhnja
  • 2 jaja
  • 3 prstohvata soli
  • 250 g mlinaca
  • 1 žlica ulja
  • 375 g Zagrebačkog sira
  • 100 g slanine
  • 2 Brzo & Fino kisela vrhnja
  • 2 jaja
  • 3 prstohvata soli

Priprema

Korak 1

Pripremite sve sastojke.

Korak 2

U zavrelu vodu dodajte prstohvat soli, žlicu ulja i na veće komade natrgane mlince pa ih prokuhajte oko 3 minuta. Ocijedite ih i pustite da se malo ohlade. Slaninu narežite na manje kockice ili listiće pa je popržite na dobro zagrijanoj, suhoj tavi do zlatne boje.

Korak 3

U prohlađenu slaninu dodajte Zagrebački sir, jedno kiselo vrhnje, 1 jaje, sol i papar pa dobro izmiješajte. Potom dodajte mlince pa sve zajedno još jednom dobro izmiješajte.

Korak 4

Posudu za pečenje premažite s malo ulja, napunite je mlincima sa sirom i slaninom, poravnjate površinu pa prelijte jednim kiselim vrhnjem koje ste izmiješali s drugim jajem.

Korak 5

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 185°C i pecite oko 25 minuta. Zatim pojačajte pećnicu na 200°C i okrenite na grill pa pustite 10 minuta da se mlinci odozgo lagano zapeku.

Korak 6

Izvadite iz pećnice, pustite da se jelo hladi oko 15 minuta kako bi se moglo lijepo rezati. Potom izrežite na komade i poslužite kao toplo predjelo ili samostalno jelo uz zelenu salatu.

Zapečeni mlinci sa sirom i slaninom jednostavno su, starinsko jelo od svega nekoliko sastojaka, i to onih koje najčešće imate kod kuće. Zagrebački sir, kiselo vrhnje, fina dimljena slanina, jaja i mlinci, to je sve što ćete trebati.