Zapečeni punjeni kruh s feta sirom

af6a

Vrijeme pripreme : ~ 40 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 150 g Salakis feta sira
  • 1 manji kruščić tipa lizika
  • 2 režnja češnjaka
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 manja vezica svježeg peršina
  • 4-5 listova svježe metvice
  • 150 g Salakis feta sira
  • 1 manji kruščić tipa lizika
  • 2 režnja češnjaka
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 manja vezica svježeg peršina
  • 4-5 listova svježe metvice

Priprema

Korak 1

Pripremite sve sastojke.

Korak 2

Kruh zarežite, ali ne izrežite do kraja, na 12-13 šnita.

Korak 3

U zdjelu stavite namrvljeni Salakis feta sir, protisnuti ili sitno sjeckani češnjak, sitno sjeckani peršin i metvicu, dodajte maslinovo ulje pa vilicom sve dobro izmiješajte.

Korak 4

Kruh stavite na veći komad aluminijske folije pa smjesom bogato napunite zareze u kruhu, pokapajte maslinovim uljem te zamotajte u foliju i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite 20 minuta. Potom maknite gornji dio folije i pustite još dodatnih 10 minuta da se površina zapeče (možete okrenuti i na grill grijač).

Korak 5

Izvadite pečeni kruh, odstranite foliju i ostavite jedno 10 minuta da se kruh ohladi pa poslužite.

Zašto je uvijek dobro u hladnjaku imati komad pravog Salakis feta sira? Zato što s njime u trenu možete napraviti najhrskaviji i najaromatičniji zalogaj za kojim će se pomamiti svi za stolom. Probajte, zapečeni punjeni kruh nikad nije bio slasniji!