Zelena shakshouka sa feta sirom sa začinskim biljem

zelena-shakshuka_v2

Vrijeme pripreme : ~ 30 minuta


ZAHTJEVNOST PRIPREME


Sastojci

  • 20 ml maslinova ulja
  • 100 g poriluka
  • 2 prstohvata soli
  • 60 g graška
  • 150 g baby špinata
  • 4 jaja
  • 50 g President Salakisa sa začinskim biljem50 g President Salakisa sa začinskim biljem
  • Po želji svježi bosiljak
  • Po želji chilli pahuljice ili papar
  • 20 ml maslinova ulja
  • 100 g poriluka
  • 2 prstohvata soli
  • 60 g graška
  • 150 g baby špinata
  • 4 jaja
  • 50 g President Salakisa sa začinskim biljem50 g President Salakisa sa začinskim biljem
  • Po želji svježi bosiljak
  • Po želji chilli pahuljice ili papar

Priprema

Korak 1

Poriluk narežite na trakice i pirjajte ga na zagrijanom maslinovom ulju uz dodatak soli.

Korak 2

Kad poriluk omekša, ubacite grašak i postupno dodajte špinat. Po želji posolite uzimajući u obzir da će feta dodati slanost jelu.

Korak 3

Kad je povrće omekšalo, napravite četiri udubine i u svaku razbijte jedno jaje.

Korak 4

Pecite na srednjoj vatri dok se jaja ne ispeku.

Korak 5

Po površini obilno natrgajte fete i svježeg bosiljka te dodajte chili pahuljica ili papra po želji.

Korak 6

Poslužite toplo uz komad finog kruha.