Zelena shakshouka sa feta sirom sa začinskim biljem


Vrijeme pripreme : ~ 30 minuta

ZAHTJEVNOST PRIPREME
Sastojci
- 20 ml maslinova ulja
- 100 g poriluka
- 2 prstohvata soli
- 60 g graška
- 150 g baby špinata
- 4 jaja
- 50 g President Salakisa sa začinskim biljem50 g President Salakisa sa začinskim biljem
- Po želji svježi bosiljak
- Po želji chilli pahuljice ili papar
- 20 ml maslinova ulja
- 100 g poriluka
- 2 prstohvata soli
- 60 g graška
- 150 g baby špinata
- 4 jaja
- 50 g President Salakisa sa začinskim biljem50 g President Salakisa sa začinskim biljem
- Po želji svježi bosiljak
- Po želji chilli pahuljice ili papar
Priprema
Korak 1
Poriluk narežite na trakice i pirjajte ga na zagrijanom maslinovom ulju uz dodatak soli.
Korak 2
Kad poriluk omekša, ubacite grašak i postupno dodajte špinat. Po želji posolite uzimajući u obzir da će feta dodati slanost jelu.
Korak 3
Kad je povrće omekšalo, napravite četiri udubine i u svaku razbijte jedno jaje.
Korak 4
Pecite na srednjoj vatri dok se jaja ne ispeku.
Korak 5
Po površini obilno natrgajte fete i svježeg bosiljka te dodajte chili pahuljica ili papra po želji.
Korak 6
Poslužite toplo uz komad finog kruha.